KYK nakil süresi ne kadar? KYK yurt nakil iþlemleri 2023 ne zaman?
ABONE OL

KYK yurt nakil iþlemleri ile ilgili detaylar kayýtlarýn baþlamasýyla gündeme geldi. Yüzbinlerce öðrenciye ev sahipliði yapan Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, öðrencilerin hayatýný kolaylaþtýrmak adýna bazý dönemlerde KYK nakil talebi gerçekleþtiriyor. Peki, KYK yurt nakil iþlemleri 2023 ne zaman? KYK nakil süresi ne kadar? Ýþte detaylar

KYK YURT NAKÝL ÝÞLEMLERÝ 2023 NE ZAMAN?

KYK yurt nakil talebi yaptýðýnýz tarih, iþleme baþlanan tarih olarak kabul edilmektedir. Bu süre her öðrenci için deðiþiklik göstermektedir. Dolayýsýyla KYK yurt talebi ne kadar erken yapýlýrsa sonuçlar da o kadar erken açýklanabilmektedir.

KYK yurt nakil iþlemleri için e-devlet üzerinden "Yurt Nakil iþlemleri" kýsmýna týklayarak iþlemlerinizi gerçekleþtirebilirsiniz.

Barýndýklarý yurt müdürlüðünün bulunduðu il/ilçe dýþýnda üniversite veya bölüm deðiþtiren, yatay/dikey geçiþ yapan öðrenciler için yapýlmasý gereken iþlemler aþaðýdaki gibidir:

KYK yurt nakil iþlemlerine online baþvuru için þu adýmlarýn yapýlmasý gerekiyor;

Yurt Ýzin Alma

Yurt Öneri/Þikayet/Talep

Yurt Nakil

Yurt Kayýp Silme Talebi

Katýldýðým Etkinlikler

Yurt Yemek Takip

KYK NAKÝL SÜRESÝ NE KADAR?

KYK nakil iþlemleri için yapýlan talepler, baþvurulan süreçten itibaren 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadýr. Resmi kurumlarda yapýlan çoðu iþlemde olduðu gibi KYK nakil talebinin sonuçlanmasý için iþlemlerin tamamlanmasý için belirli bir süreç gerekmektedir.

Gençlere daha iyi hizmet sunmak amacýyla her geçen gün kendini yenileyen Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs/kredi alan ve KYK'da yurt deðiþikliði yapan öðrencilerin nakil talepleri e-Devlet üzerinden alýyor.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun nakil iþlemleri konusunda sitesinde yaptýðý açýklama þu þekilde:

Yurt Hizmetleri Yönetmeliði'nin 17'nci maddesinin üçüncü fýkrasý "Yurtta barýnan öðrenciler, yükseköðretim programýna devam ederken bir defaya mahsus farklý il veya ilçede üniversite veya bölüm deðiþtirmeleri, yatay veya dikey geçiþ yapmalarý halinde öðrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleþmek için yeniden müracaat ederler. Bu öðrenciler, yeni öðretim kurumunun normal öðrenim süresi sonuna kadar yurtta barýnýrlar."