MEB, mesleki ve teknik eðitim için 15 ''sektörel mükemmeliyet merkezi'' kurdu
ABONE OL

Bakanlýðýn internet sitesindeki duyuruya göre, MEB Mesleki ve Teknik Eðitim Genel Müdürlüðünce kurulan SMM'ler, mesleki ve teknik alan öðretmenlerinin sürekli mesleki geliþim faaliyetlerini koordine etmek ve eðitim kalitesini artýrmak amacýyla faaliyet gösterecek. Bu sayede merkezlerin, eðitim kalitesini artýrarak Türkiye'nin eðitim hedeflerine ulaþmasýna önemli katkýda bulunmasý amaçlanýyor.

Bu kapsamda kurulan 14 SMM, belirlenen 25 pilot alanda öðretmenlerin eðitim ihtiyaç analizlerini düzenli þekilde yaparak mesleki geliþimlerini takip edecek, bir SMM ise mesleki matematik, mesleki yabancý dil ve mesleki fen bilimleri alanlarýnda sürekli mesleki geliþim faaliyetleri düzenleyecek.

- SEKTÖRLE ÝÞBÝRLÝKLERÝ VE SÜREKLÝ EÐÝTÝM

Merkezler, sektörle iþbirliði yaparak öðretmenlerin geliþim ihtiyaçlarýný belirleyecek ve son teknolojik geliþmelerle iþ baþýnda eðitim faaliyetlerini eþleþtirerek oluþturulan etkili eðitim modeline katký saðlayacak.

Merkezler, öðretmenlerin mesleki geliþimlerini destekleyerek eðitim alanýndaki güncel geliþmelere adapte olmalarýný saðlamayý hedefliyor. Avrupa Birliði, Avrupa ve Asya Kalkýnma Bankasý, Birleþmiþ Milletler gibi uluslararasý fon kaynaklarýna eriþim imkaný bulunan SMM'ler sayesinde öðretmenler için kapsamlý mesleki geliþim projeleri de gerçekleþtirilecek.

- SMM SEÇÝM SÜRECÝ

SMM seçim sürecinde, Sosyo-Ekonomik Geliþmiþlik Endeksi (SEGE) verileri analiz edildi.

Bu kapsamda, merkezler için Ankara, Antalya, Bursa, Ýstanbul, Ýzmir ve Kocaeli illeri belirlendi.

Seçim kriterleri arasýnda, her alanda sürdürülebilirlik, ulusal ve uluslararasý projelerde etkinlik, ulaþým imkanlarý ve yeterli ekipman bulunma durumu gibi unsurlar yer alýyor. Merkezler için gerekli malzeme ve ekipman teslimatlarý da tamamlandý.