MEB ortak sýnavlar için soru daðýlým tablolarýný yayýnladý
ABONE OL

Bakanlýðýn internet sitesindeki duyuruya göre, 9 Eylül 2023'te yayýmlanan "Milli Eðitim Bakanlýðý Ölçme ve Deðerlendirme Yönetmeliði" ile okul öncesinden 12. sýnýfa kadar okullardaki ölçme deðerlendirme uygulamalarýna iliþkin yeni esaslar getirilmiþ, yeni mevzuat gereði ülke geneli ortak yazýlý sýnavlar, ilk defa 2023-2024 eðitim öðretim yýlýnda 6. ve 9. sýnýf düzeylerinde uygulanmýþtý.

Bu yýlýn eðitim öðretim döneminde sýnavlarýn sýnýf düzeyleri ve sayýsý artýrýlarak 6, 7, 9. ve 10. sýnýf düzeylerinde yine ayný derslerden ülke genelinde 12 ortak yazýlý sýnav yapýlacak.

Bu doðrultuda, sýnavlarýn kapsam geçerliðinin artýrýlmasý ve öðrencilerin sýnavlara daha bilinçli hazýrlanmasý için hangi konu veya kazanýmdan kaç soru sorulacaðýný gösteren konu soru daðýlým tablolarý hazýrlanarak yayýnlandý.

2024-2025 eðitim öðretim yýlýnda 1. dönem 1. yazýlýlarý 6. Sýnýf Türkçe ile 10. sýnýf Türk dili ve edebiyatý dersleri için 30 Ekim Çarþamba günü, 6. sýnýf matematik ile 10. sýnýf matematik dersleri için ise 31 Ekim Perþembe günü ülke genelinde ortak yapýlacak.

Ülke geneli yapýlacak ortak yazýlý sýnavlar, 6. sýnýf Türkçe dersi 7, 6. sýnýf matematik dersi 7, 10. sýnýf Türk dili ve edebiyatý dersi 8, 10. sýnýf matematik dersi 7 adet açýk uçlu veya açýk uçlu ve kýsa cevaplý sorulardan oluþacak.

  • Milli Eðitim Bakanlýðý
  • ortak sýnav
  • soru