Milli Eðitim Bakan Yardýmcýsý Macit: Ýmam hatipler ve meslek liseler özelinde kayýp yýllar yaþandý
ABONE OL

Macit, Konya Merkez Ýmam Hatip Lisesi Temel Atma Töreni'nde, bir imam hatipli olarak törene katýlmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Ýmam hatiplilerin 1990'lý yýllarda yaþanýlan maðduriyetlerle anýldýðýný vurgulayan Macit, "Ülke olarak büyük vakitler kaybettik. Hem imam hatipler özelinde hem de meslek liseleri özelinde maalesef kayýp yýllarýmýz oldu ama çok þükür bugün bu okullardan mezun belediye baþkanlarýmýzý, devlet adamlarýmýzý, iþ adamlarýmýzý, ülkesine hizmet eden, insanýný seven, manevi deðerlere sahip, mezunlarý ve yetiþmiþ insanlarýmýzý konuþuyoruz. Ne kadar þükretsek az." diye konuþtu.

Macit, son 22 yýlda Türkiye'de eðitim alanýnda da çok büyük adýmlarýn atýldýðýný söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafýnda çok büyük okullar yaptýklarýný anlatan Macit, "Ýnþallah þimdi de Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, Sayýn Bakanýmýz Yusuf Tekin'in önderliðinde, 'Türkiye Yüzyýlý Maarif' modeliyle özlediðimiz, hayal ve hak ettiðimiz yerlere inþallah hep beraber çok daha hýzlý þekilde geleceðiz." ifadelerini kullandý.

Konya Büyükþehir Belediye Baþkaný Uður Ýbrahim Altay da bugün tarihe not düþtüklerini ifade etti.

Konya Ýmam Hatip Lisesinin, þehrin en önemli markalarýndan birisi olduðunu kaydeden Altay, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Üzerinde çok tartýþýldý, çok konuþuldu. Depremden sonra binanýn yýkýlmasýna karar vermek herkes için çok zordu. Fakat hepimizin amacý çocuklarýmýzý, güvenli bir eðitim yuvasýnda misafir etmek. Konya'ya yakýþýr bir þekilde onlarýn eðitimlerini tamamlamak ve nihayet gelinen noktada 64 derslikli bütün sosyal imkanlarýnýn olacaðý bir binanýn yapýlmasýna karar verildi."

Konuþmalarýn ardýndan yapýlan duayla okulun temel atma töreni gerçekleþtirildi.

Programa, Konya Valisi Ýbrahim Akýn, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Hakan Özer ve Mehmet Baykan, merkez ilçe belediye baþkanlarý, oda ve sivil toplum kuruluþlarý baþkanlarý ile davetliler katýldý.