Milli Eðitim Bakaný Tekin'den ''Ara tatil'' açýklamasý
ABONE OL

Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantýsý öncesinde gazetecilerin sorularýný yanýtladý.

"Bu yýldan sonra ara tatil uygulamasý kaldýrýlacak mý?" sorusuna Tekin, "Öyle bir þey yok. Velilerden, öðretmenlerden, öðrencilerden böyle bir talep gelirse bakarýz." karþýlýðýný verdi.

Ara tatil uygulamasýna iliþkin bir þikayet gelip gelmediði konusunda ise Tekin, gelmesi durumunda deðerlendireceklerini belirtti. Uygulamanýn öðrencilerin okul konsantrasyonunu etkileyip etkilemediði hususunda ise Tekin, þöyle konuþtu:

"Bu tür þikayetler öðrencilerden de öðretmenlerden de bize geliyor. Bu yýlkini gördükten sonra bir deðerlendirme yaparýz. Görelim, bakalým eðer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereðini yaparýz. Bakanlýkta her genel müdürlüðün bünyesinde bir tane Ýzleme Deðerlendirme Daire Baþkanlýðý var. Yapýlan her þey, attýðýmýz her adým o daire baþkanlýðý tarafýndan bütün uygulamalarýmýz izleniyor. Bu yýl da ara tatilden sonra daire baþkanlýðýmýz bir rapor oluþturur. Bakarýz, öðrenciler, veliler, öðretmenler mutlu ise biz de devam ettiririz. Eðitim öðretim süreci ile ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alýnabilir. Benim kiþisel kanaatim, Türkiye çapýnda deðil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlý, iklim koþullarý olarak, coðrafi mesafeler uzaklýklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere býrakýlabilir."

- ÝZLEME DEÐERLENDÝRME DAÝRE BAÞKANLIÐI RAPORUNA GÖRE BAKARIZ

Tekin, þu an gündemlerinde ara tatillerle ilgili herhangi bir þey olmadýðýný belirterek, "Ara tatil dönemini geçirdikten sonra Ýzleme Deðerlendirme Daire Baþkanlýklarý bu konuda sahadan bir þikayet varsa bir eleþtiri varsa onun raporlamasýný yaparlar biz de ona göre bakarýz." dedi.

"Kasým'da yapýlacak ilk ara tatilin ardýndan mý bir deðerlendirme olacak?" sorusu üzerine ise Tekin, "Ýzleme Deðerlendirme Daire Baþkanlýklarýmýz sadece bu tatillerle ilgili deðil attýðýmýz her adým, yürüttüðümüz her þeyle ilgili kendilerinden onu istiyoruz. Diyelim ki bir yönetmeliði deðiþtirdik uygulamadan 6 ay geçtikten sonra yönetmelikle ilgili bir rapor istiyorum ben ilgili daire baþkanýmýzdan... Örneðin; Mesleki Teknik eðitimde bir uygulama baþlattýk. Ýzleme Deðerlendirme Daire Baþkanýmýzdan bir durum deðerlendirmesi, analiz istiyoruz revize edilmesi gereken þey varsa revize ediyoruz." ifadelerini kullandý.

Milli Eðitim Bakaný Tekin, Cumhuriyetin 100. yýlý kutlamalarýna yönelik nasýl bir etkinlik düzenleyecekleri konusunda ise, bakanlýk merkez teþkilatýndan organize edilen yaklaþýk 60 civarýnda etkinlik projeleri olduðunu, il müdürlüklerinin de valiliklerin koordinesinde etkinlikler yapacaðýný aktardý.