Okullarda, 2 haftalýk yarýyýl tatili için son ders zili yarýn çalacak
ABONE OL

Kovid-19 salgýný nedeniyle yaklaþýk 1,5 yýllýk aranýn ardýndan 2021-2022 eðitim öðretim yýlý, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlý olarak baþlatýldý.

Birinci dönem ara tatili 15 Kasým 2021 Pazartesi baþladý ve 19 Kasým 2021 Cuma sona erdi. Öðrenciler yarýyýl tatili öncesi son derslerine yarýn girecek. Bu kapsamda, öðrenciler, yarýn okullarýnda birinci dönem karne heyecaný yaþayacak.

- ÖÐRETMENLERÝN MESLEKÝ GELÝÞÝMÝ ÝÇÝN ÖBA DEVREYE GÝRÝYOR

Milli Eðitim Bakanlýðý (MEB), öðretmenlere isteðe baðlý kapsamlý eðitim programý için yeni dijital platform Öðretmen Biliþim Aðý'ný (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Þubat'taki iki haftalýk yarýyýl tatilinde uygulayacak.

Öðretmenler, kendileri için hazýrlanan hizmet içi eðitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katýlabilecek. Seminerlere katýlým isteðe baðlý olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralýðýnda sürekli yayýnda olacak, internet baðlantýsý olan herhangi bir yerden katýlým saðlanabilecek.

Seminerlere ÖBA platformu "www.oba.gov.tr"den giriþ yapýlacak. Öðretmenler MEBBÝS ya da e-devlet þifreleri ile sisteme giriþ yaparak sunulan eðitim konularýndan birine ya da isterlerse daha fazlasýna katýlabilecek. Seminerleri tamamlayan öðretmenlere "seminer katýlým belgesi" MEBBÝS hizmet içi eðitim modülünden e-sertifika olarak verilecek.

Bu dönemde eðitim eriþimi saðlanan 9 farklý konu þöyle olacak:

"Fikri ve sýnai mülkiyet haklarý eðitimi, iklim deðiþikliði ve çevre eðitimi, ilk yardým eðitimi, kütüphane organizasyonu ve kullanýmý eðitimi, Ýngilizce dil sistemi öðretim becerilerinin geliþtirilmesi eðitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklara yönelik rehberlik hizmetleri eðitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklarla psikolojik danýþma becerileri eðitimi, dijital becerilerin geliþtirilmesi eðitimi ve etkinlik temelli ders tasarýmý eðitimi."

2021-2022 eðitim öðretim yýlý birinci dönemi yarýn sona erecek. Yarýyýl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi baþlayýp 4 Þubat 2022 Cuma tamamlanacak.

Öðrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. Ýkinci dönem 7 Þubat 2022 Pazartesi baþlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.