Okullarda ders giriþ-çýkýþ saatlerinde deðiþiklik! 81 ilin valiliðine gönderildi
ABONE OL

Milli Eðitim Bakanlýðýnca (MEB) illere gönderilen genelgede, il bazlý ders saati baþlangýç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduðu hatýrlatýlarak, okullardaki ders saatleri planlanýrken, gün doðumu ve batýmý saatleri ile toplumsal þartlarýn göz önünde bulundurulmasý gerektiði vurgulandý.

Genelgede, derslerin baþlangýç ve bitiþ saatlerinin eðitim ve öðretimi aksatmayacak þekilde düzenlenmesi ve öðrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karþýlaþmamalarý istendi.

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin'in imzasýyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulamasý" konulu genelge gönderildi.

Mevzuatlarla gün ýþýðýndan daha fazla yararlanmak amacýyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasýnýn sürdürülmesinin kararlaþtýrýldýðý hatýrlatýlan genelgede, Ortaöðretim Kurumlarý Yönetmeliði'nde de ders yýlýnýn 180 iþ gününden az olmamasýnýn esas olarak belirlendiði aktarýldý.

Ýlk ve ortaöðretim okullarýndaki derslerin baþlama ve bitiþ saatleri ile ilgili olarak Ortaöðretim Kurumlarý Yönetmeliði ile Okul Öncesi Eðitim ve Ýlköðretim Kurumlarý Yönetmeliði'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrýca 657 sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalýþma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiði anlatýldý.

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarýnca yaz saati uygulamasýnýn devam ettirilmesi
nedeniyle "kýþ saati" þeklinde düzenleme talebine iliþkin olarak, il bazlý mesai ve ders saati baþlangýç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduðu hatýrlatýldý.

Gün doðumu ve batýmý ile toplumsal þartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasýnýn derslerin baþlangýç ve bitiþ saatlerinin eðitim ve öðretimi aksatmayacak þekilde düzenlenerek öðrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karþýlaþmamalarý için gerekli tüm tedbirlerin alýnmasý istendi.

Bakan Tekin'den muhalefete tepki: Bana bu sorunun cevabýný vermeleri lazým

Ders kitaplarý ve eðitim araçlarý mevzuatýnda deðiþiklik

MEB ortak sýnavlar için soru daðýlým tablolarýný yayýnladý

  • MEB genelgesi
  • ders saatleri planlamasý
  • toplumsal þartlar