ÖSYM Baþkaný Ersoy: Gürültüsüz bir ortam oluþturulmasý için elimizden geleni yapýyoruz
ABONE OL

Ersoy, Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesi Ankara Hacý Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleþkesine gelerek sýnava girecek adaylarla ve velilerle sohbet etti.

Daha sonra gazetecilere açýklamalarda bulunan Ersoy, kasým ayýnda Talim ve Terbiye Kurulu'ndan gelen müfredat ve kazanýmlarla beraber binlerce öðretmenin öðrenciler için çalýþma süreçlerini baþlattýðýný ve bugün ile yarýn bu sürecin nihayete ereceðini söyledi.

Tüm birimlerle koordinasyon halinde hareket ettiklerini belirten Ersoy, þunlarý kaydetti:

"Valiliklerimiz, belediyelerimiz, emniyet müdürlerimiz, il milli eðitim müdürlerimizle beraber çocuklarýmýz için güzel bir sýnav ortamý oluþturulsun diye stressiz, gürültüsüz trafiksiz bir sýnav ortamý olmasý için çalýþýyoruz. Sýnavda görev alan tüm öðretmenlerimize, hocalarýmýza, emniyet müdürlerimize, motorize ekiplerimize, jandarmamýza, nüfus müdürlüðündeki elemanlarýmýza, belediye personelimize, kýsacasý tüm, herkese, yani yaklaþýk 1 milyon görevliye teþekkür ediyoruz."

Ersoy, bugün TYT'de 3 milyon 120 bin 878 adayýn 245 merkezde, Lefkoþa ve Zagreb'de sýnava gireceðini dile getirerek þöyle konuþtu:

"Biz onlarýn 1 yýllýk, 2 yýllýk çalýþmalarýnýn karþýlýðýný almasý için elimizden geleni yaptýk. Bu sýnavýn onlarýn emeklerinin karþýlýðý olsun diye çalýþtýk, çabaladýk. Umudumuz, derdimiz, dileðimiz çalýþtýklarýnýn karþýlýðýný alacaklarý bir sýnav olacak. Ama ne olursa olsun sýnav sonucu onlar bizim en deðerlilerimiz, en kýymetlilerimiz. Buradan ailelerine rica ediyorum, sýnav sonucunun ne olduðuna bakmadan onlarýn en kýymetlisi olduðumuzu düþünerek inþallah bizler de üzerimize düþen görev olarak çalýþtýklarýnýn karþýlýðýný vererek güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Stressiz, gürültüsüz, trafiksiz bir ortam oluþturulmasý için elimizden geleni yapýyoruz, yapmaya devam edeceðiz. Ýnþallah pazar akþamý saat 17.45'te matbaadan 40 günlük süreçten çalýþanlarýmýzý çýkartarak bu süreci tamamlayacaðýz ve 17 Temmuz'da sýnav sonuçlarýný ilan edeceðiz."

Ardýndan sýnav binasýný ziyaret eden Ersoy, adaylara baþarýlar diledi.