Pazar günü 4 farklý sýnav düzenlenecek! ÖSYM duyurdu
ABONE OL

ÖSYM'den yapýlan açýklamaya göre, Diþ Hekimliðinde Uzmanlýk Eðitimi Giriþ Sýnavý (2024-DUS 2.Dönem), Diþ Hekimliði Alanýnda Yurt Dýþý Yükseköðretim Diploma Denkliði Ýçin Seviye Tespit Sýnavý (2024- STS Diþ Hekimliði 2. Dönem), Eczacýlýkta Uzmanlýk Eðitimi Giriþ Sýnavý (2024-EUS) ve Eczacýlýk Alanýnda Yurt Dýþý Yükseköðretim Diploma Denkliði Ýçin Seviye Tespit Sýnavý (2024-STS Eczacýlýk) 13 Ekim Pazar günü yapýlacak.

Adaylar saat 10.00'dan sonra binalara alýnmayacak ve sýnavlar saat 10.15'te baþlayacak. EUS ve STS Eczacýlýk, ÖSYM Ankara Elektronik Sýnav Merkezi'nde uygulanacak.

Açýklamada görüþlerine yer verilen ÖSYM Baþkaný Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, þunlarý kaydetti:

"EUS ve STS Eczacýlýk geçen sene ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. Sýnavlar bu sene de elektronik ortamda uygulanacak. Bu sýnavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek. Bu iki sýnava toplam 721 aday baþvuru yaptý. STS Diþ Hekimliði Ankara'da, DUS 2. Dönemi ise Ankara ve Ýstanbul'da yapýlacak. DUS 2. Dönem Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testinden oluþacak. DUS ve STS Diþ Hekimliðinde toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. 7 bin 892 aday bu sýnavlara katýlacak. Pazar günü yapýlacak sýnavlarda emniyet dahil toplam bin 174 görevli yer alacak. DUS 2. Dönemde ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek."

Öte yandan kimlik kartýný kaybeden, kimlik kartý bulunmayan veya kimlik kartýnda kimlik numarasý ve fotoðrafý olmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sýnav günü açýk tutulacak.