Takdir teşekkür kaç puanla alınır?
ABONE OL

Takdir ya da teşekkür almak için dönem boyu çalışmalarını sürdüren öğrenciler E Okul giriş ekranı ile notları hakkında detayları görüntüleyebiliyor. İlk dönem sonunun yaklaşması ile birlikte takdir teşekkür hesaplamaya yönelik araştırmalar hız kazandı. 7, 8, 9. sınıf öğrencileri, not ortalamalarına göre takdir-teşekkür belgesi alabilecek. Her öğrenci başarılı olmak ister. Ancak başarının ilk kuralı istemek ve kendi sorumluluğunu kendisi almasıdır. Eğer bu ilk kural uygulanabiliyorsa bundan sonraki sıralayacağımız maddeler daha çok teknik konulardır.

 

E OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

 

Milyonlarca öğrenci 18 Ocak'da karne alacak. Ancak veliler 18 Ocak cuma gününü beklemeden çocuklarının karne notlarını e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebilirler. 2018- 2019 eğitim-öğretim döneminin ilk döneminin tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. Zorlu ve yorucu bir dönemi geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler, karne heyecanının yanı sıra teşekkür-takdir beklentisi içerisinde. Hem ebeveynlerini mutlu etmek isteyen hem de çalışmalarının karşılığını almak isteyen 7,8 ve 9 sınıf öğrencileri, bir öngörüde bulunabilmek için takdir-teşekkür hesaplaması yapıyor. Bu konu da pek çok bilginin yer aldığı E- Okul sistemi de büyük kolaylık sağlıyor. Yazılı ve sözlü notlarına tek bir sayfadan ulaşma imkanı sağlayan sistemle takdir- teşekkür hesaplaması yapılıyor.

 

Bütün kademelerde geçerli olan bir şart bulunur, bunu şekilde ifade edersek takdir belgesi ya da teşekkür belgesi almak için herhangi bir dersinizin zayıf yani “1” olmaması lazım. Bu duruma ek olarak Türkçe yani Baraj dersinizin en az 45 puan olması gerekiyor. Tüm bu şartlar mevcut ise en son koşul olarak not ortalamanızın tutması gerekiyor. Teşekkür belgesi için 70, takdir belgesi için 85 puan ortalaması gerekiyor.

e-okul.meb.gov.tr adresine giren veliler ekranda e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ bölümüne öğrencinin TC Kimlik Numarası ve okul numarasını girerek e-okul karne notları öğrenme sayfasına ulaşabilirler.

E OKUL İLE TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yılsonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

E okul takdir teşekkür hesaplama yapmak için e okul portalına giriş yapmanız gerekmektedir. portala giriş yaptıktan sonra ders notlarına erişmeniz ve ders notlarınız üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama yapmanız yeterli olacaktır. E okul takdir teşekkür hesaplama konusunda öğrencilerin hesaplaması gerekir. E okul takdir teşekkür hesaplama için, tüm ders notlarının ortalaması alınmalıdır. Ortalamanın 85’ten yüksek olması halinde takdir, 85 ile 80 arasında olması durumunda ise teşekkür almaya hak kazanılacaktır. Bu bakımdan gerek öğrenciler gerekse de veliler e okul takdir teşekkür hesaplama yaparak bu konuda bilgi alabilmektedir.