Türk öðrenciler, yapay zeka temalý Bilgisayar Bilimleri Haftasý'nda eþ zamanlý kodlama yapacak
ABONE OL

Etkinliðin düzenleyicisi Code.org Türkiye Sorumlusu ve RobinCode.org Kurucusu Gözde Erbaz, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, kar amacý gütmeyen "Code.org" olarak 2013'ten itibaren programlamaya ilgiyi artýrmak ve kodlamayý herkes için eriþilebilir hale getirmek amacýyla "Hour Of Code" (Kodlama Saati) etkinliði düzenlendiðini anlattý.

Bilgisayar bilimleri eðitimini erken yaþta herkesin alabilmesi amacýyla düzenlenen "Hour Of Code" global hareketi kapsamýnda bugüne kadar 186 ülkede 49 dilde düzenlenen içerik ve etkinliklere 500 milyondan fazla öðrenci ve öðretmenin katýldýðýný aktaran Erbaz, Türkiye'deki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öðrenciler ile öðretmenlerin de bu etkinliklerde 2014'ten itibaren yer aldýðýný dile getirdi.

Erbaz, "Ülkemiz, bu etkinlikte, 2014 yýlýndan itibaren 10 milyondan fazla kullanýcý ve oluþturduðu binlerce etkinlikle en baþarýlý ilk 5 ülke arasýnda yer aldý ve Milli Eðitim Bakanlýðýmýzýn destekleri ile bilgisayar bilimleri eðitimleri alanýnda, dünyada fark yarattý." diye konuþtu.

Bilgisayar Bilimleri Haftasý'ndaki "Hour of Code" etkinliðinin bu yýl 4-10 Aralýk arasýnda yapýlacaðýný belirten Erbaz, "Tüm okul, öðretmen ve öðrencilerimizi, bilgisayar bilimleri eðitiminde, Cumhuriyetimizin 100. yýlýnda da ülkemizi en baþarýlý ülkeler arasýna katmaya ve yapay zeka eðitimlerine katýlmaya davet ediyoruz." çaðrýsýnda bulundu.

Erbaz, 4-10 Aralýk arasýnda her yaþtan öðrenci ve öðretmenlere açýk ve ücretsiz bilgisayar bilimleri eðitimlerine "https://hourofcode.com/tr/events" sayfasýndan katýlým saðlanabileceðini bildirdi.

Bu seneki etkinliklerin "yapay zeka ve yaratýcýlýk" temasýyla düzenleneceðini dile getiren Erbaz, þunlarý kaydetti:

"Etkinliklerde, öncelikle öðretmen ve öðrencilerimize yönelik yapay zeka ve kodlama eðitimleri verilecek. Katýlýmcýlarýn bilgisayar bilimleri konusunda herhangi bir yeterliliðe sahip olmasý gerekmiyor. Her yaþtan katýlýmcýya yönelik bu eðitimler ücretsiz verilecek. Eðitimlerin ardýndan katýlýmcýlar yapay zeka temalý kodlama yapacaklar. Etkinliðin sonunda en fazla katýlým saðlayan ülkeler belirlenecek. Ülkemizde gençlerimizin bilgisayar bilimlerine olan ilgisi her geçen yýl artýyor. Bu sebeple, Türkiye'nin bu yýl en baþarýlý ülkeler arasýnda yer alacaðýný öngörüyoruz."