Türk Telekom'dan ilkokul öðrencilerine eðitim desteði
ABONE OL

Sebit, yenilikçi çözümleri ve akýllý platform yapýsýyla online eðitimde çalýþmalarýný sürdürüyor. Yapýlan açýklamaya göre, öðrencilerin saðlam ve güçlü bir temel inþa etmelerini saðlamak üzere yoðun Ar-Ge çalýþmalarý sonucunda eðitim uzmanlarý tarafýndan tasarlanan ve geçtiðimiz yýl kullanýlmaya baþlanan Vitamin Ýlkokul, soyut durumlarý somutlaþtýran örnekler ve analojiler sayesinde ilkokul öðrencilerindeki muhtemel kavram yanýlgýlarýnýn önüne geçiyor. Ýlgi çeken içeriklerle çocuklarý keþfetme yolculuðuna çýkararak öðrenmeyi kalýcý hâle getiren Vitamin Ýlkokul, çok sayýda etkinlik ve alýþtýrma imkâný sunarak öðrencilerin yýl içinde öðrendiklerini tatil dönemlerinde de pekiþtirmelerini saðlýyor.

Programýn özellikleri hakkýnda þu açýklama yapýldý:

5E ÖÐRENME MODELÝ VÝTAMÝN ÝLKOKUL'DA

Yapay zekâ destekli Vitamin Ýlkokul'da 2D ve 3D animasyonlardan oluþan konu anlatýmlarý, sýnýf etkinlikleri, çalýþma sorularý dokümanlarý, özetler, interaktif etkinlikler, testler ve alýþtýrmalardan oluþan dijital içerikler eðitsel bir akýþla öðrenciye sunuluyor. Vitamin'in öðrenciyle ayný dili konuþan etkileþimli içerikleri, öðrenmeyi öðrencinin severek benimsediði bir sürece dönüþtürüyor.

5E Öðrenme Modeli esas alýnarak üretilen Vitamin Ýlkokul, öðrencilerin öðrenme sürecinin her adýmýnda aktif katýlýmlarýný destekleyerek kavramlarýn kalýcý öðrenilmesini saðlýyor. Giriþ (Engage), Keþfetme (Explore), Anlatým/Açýklama (Explain), Uygulama/Derinleþtirme (Elaborate), Deðerlendirme (Evaluate) adýmlarýndan oluþan model; öðrenmeyi keyifli hâle getirerek öðrencilerin becerilerini farklý yaþam durumlarýnda da kullanabilmelerini hedefliyor. Vitamin Ýlkokul'un kiþisel takibe olanak saðlayan yapay zekâ desteði sayesinde veliler ve öðretmenler, öðrencilerin çalýþmalarýný yakýndan takip edebiliyor.

ÖÐRETMENLERE ÖZEL ÖZGÜN ÝÇERÝKLER

Eðitim hayatlarýnýn ilk kademesinden itibaren öðrencilere benzersiz ve çok boyutlu bir öðrenme ortamý sunan Vitamin Ýlkokul, yüksek görsel ve iþitsel kaliteye sahip özgün içerikleri sayesinde öðretmenlere derslerini zenginleþtirme fýrsatý sunuyor.

2024-2025 eðitim öðretim yýlýnda Vitamin Ýlkokul'un basýlý kaynaklarý ve ders kitaplarý da öðrencilerin ve öðretmenlerin kullanýmýna sunulacak.