2023-2024 ücretli öðretmenlik baþvurusu ne zaman? E-devlet ücretli öðretmenlik baþvuru ekraný
ABONE OL

Ücretli öðretmenlik baþvurularý baþladý. Eðitim-Öðretim yýlý için merkez ve kýrsal mahalle okullarýnda görevlendirilmek üzere ücretli öðretmenlik baþvurularý ilçe Milli Eðitim müdürlükleri tarafýndan alýnýyor. Peki ücretli öðretmenlik baþvurusu ne zaman? 2023-2024 Eðitim öðretim yýlý ücretli öðretmenlik baþvurusu nasýl yapýlýr? Ýþte e-devlet ücretli öðretmenlik baþvuru ekraný

ÜCRETLÝ ÖÐRETMENLÝK BAÞVURUSU NE ZAMAN?

Temmuz ayýnda baþlayan ücretli öðretmenlik baþvurularý, komisyon görevlendirmelere baþlayýncaya kadar devam edecektir. Baþvuru tarihlerinden sonra gelen Ücretli öðretmenlik baþvurularý birinci sýralamadaki adaylar bittikten sonra deðerlendirmeye alýnacaktýr. 2. dönem için ihtiyaç duyulmasý halinde yeniden baþvuru alýnacaktýr.

Baþvurular 10.07.2023-21.08.2023 tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek olup bu tarihler dýþýnda yapýlan baþvurular dikkate alýnmayacaktýr.

2023-2024 ÜCRETLÝ ÖÐRETMENLÝK BAÞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öðretmenlik baþvurularý e-devlet üzerinden yapýlacak olup, Milli Eðitim Müdürlüðü'ne herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir. Baþvuru sonrasý Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ile yapýlan sözleþme sadece bir öðretim yýlýný kapsamaktadýr. Söz konusu boþ olan kadroya yeni bir öðretmen atandýðýnda, ücretli öðretmenler ile yapýlan sözleþme sonlandýrýlýr.

E-DEVLET ÜCRETLÝ ÖÐRETMENLÝK BAÞVURUSU ÝÇÝN TIKLAYINIZ

1. Ücretli öðretmenlik baþvurusu E-Devlet üzerinden yapýlmaktadýr.

2. E-Devlet üzerinden baþvuru yaptýktan sonra Milli Eðitim Müdürlüðü'nün Ücretli Öðretmenlik Baþvuru Modülüne baþvuru yapýlýr.

3. Ücretli Öðretmenlik Baþvuru Modülüne online ortamda baþvurunuzu yaptýktan sonra süreci modül üzerinden takip edebilirsiniz. (Baþvurularýnýzý masaüstü bilgisayardan yapýnýz)

Komisyon tarafýndan görevlendirme yapýldýktan sonra görevlendirilen öðretmenlerimiz aþaðýda belirtilen evraklarýn asýllarý ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüðüne elden teslim edeceklerdir.

E-Devlet üzerinden ücretli öðretmenlik baþvurusu yapýlýrken þu adýmlarý takip edecek;

1- Ücretli öðretmenlik baþvuru ekranýnda kimlik bilgilerinin olduðu ekran açýlýr.

2- Ýletiþim bilgileri, Milli Eðitim Ýl veya Ýlçe Müdürlüðü'nün öðretmen adayýyla iletiþim kurabilmesi için önem arz ettiðinden, bu bölümün doðru incelenmesi, yanlýþlýk varsa düzeltilmesi gerekir.

3- Eðitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarýnda Çalýþmak Ýstiyorum.", "Milli Eðitim Bakanlýðýndan Emekli Oldum." , Yurt dýþý eðitim kurumlarýndan mezun oldum ve YÖK denkliðim var ya da Eðitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilir, ardýndan 'Kaydet ve Ýlerle' butonuna basýlýr.

4- 'Kaydýnýz baþarýyla oluþturulmuþtur. Tercih bilgilerinizi aþaðýdan girmeye baþlayabilirsiniz.' bildiriminin karþýnýza çýkmasýnýn ardýndan ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileri içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunludur.

5- Ýl ve ilçe tercihi ile birlikte branþ belirtilir, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalýþmak isteniyorsa 'Ýlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayýlmasýný istiyorum.' seçeneði iþaretlenir.