Üniversite elektronik kayýtlar (e-kayýt) ne zaman? 2023-2024 Üniversite e-kayýt tarihleri
ABONE OL

YKS yerleþtirme sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan Üniversite e-kayýt iþlemleri için süreç baþladý. Üniversiteye yerleþen adaylar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet þifreleri ile e-kayýt iþlemlerini gerçekleþtirebilecekler. Buna göre 2023-2024 Üniversite e-kayýtlarý ne zaman? Ýþte Üniversite e-kayýt tarihleri

ÜNÝVERSÝTE E-KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayýtlarý bugün itibarýyla baþladý. adaylar, kayýt iþlemlerini 28 Aðustos-1 Eylül tarihleri arasýnda gerçekleþtirecek. Elektronik kayýtlar (e-Kayýt) ise 28-30 Aðustos tarihleri arasýnda yapýlacak.

E-kayýt iþlemini yapan adaylar, üniversiteleri tarafýndan duyurulan belgelere ve tarihe göre iþlem yapacaklardýr.

Üniversite kayýt iþlemlerini gerçekleþtirecek olan adaylar, elektronik kayýtlarýný E-devlet üniversite kayýt ekraný üzerinden yapabilecekler.

Üniversite kayýtlarý nasýl yapýlýr? E-devlet üniversite e-kayýt ekraný

Üniversiteye e-kayýt yaptýrmak öðrenci için zorunlu olmayýp, isteðe baðlýdýr. E-kayýt tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydý yapýlamayan öðrenciler yerleþtiði yükseköðretim kurumuna baþvuracaktýr.

ÜNÝVERSÝTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý (YKS) tercih sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan üniversite kayýt süreci baþlayacak.

Üniversitelerde 2023-2024 eðitim öðretim yýlýnýn Eylül ayýnýn son haftalarýna doðru baþlamasý bekleniyor.

2023-2024 üniversite kayýtlarýnýn sona ermesiyle birlikte ek kontenjanlar belirlenecek. Ek tercih sonuçlarýnýn açýklanmasýyla birlikte yerleþtirme iþlemleri sona erecek, ardýndan üniversiteler açýlacak.