Üniversite ikinci tercihler ne zaman? 2023 YKS ek tercih tarihleri açýklandý mý?
ABONE OL

Üniversite kayýtlarýnýn sona ermesinin ardýndan, ilk yerleþtirmelerde herhangi bir programa yerleþemeyen öðrenciler 2023 YKS ek tercih tarihlerini sorguluyor. Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý (YKS) kapsamýnda 2023-2024 eðitim öðretim yýlý kayýtlarýnýn tamamlanmasýyla üniversitelerin boþ kontenjanlarýný ÖSYM'ye bildirmesinin ardýndan Üniversite ikinci tercihleri baþlayacak. Peki Üniversite ikinci tercihler ne zaman 2023? YKS ek tercih tarihleri belli oldu mu? Ýþte detaylar...

ÜNÝVERSÝTE ÝKÝNCÝ TERCÝHLER NE ZAMAN?

Yükseköðretim programlarýna merkezi yerleþtirme iþlemleri tamamlandý.

YKS ek tercihleri Eylül ayýnýn 12-17 tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek.

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleþtirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasýnda T.C. kimlik numaralarý ve þifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday Ýþlemleri Mobil Uygulamasýndan bireysel olarak kendileri yapacaktýr. YKS ek tercih iþlemleri, 17.09.2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

YKS EK TERCÝH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM), YKS ek tercih baþvurularý öncesinde adaylarý bilgilendirmek amaçlý tercih kýlavuzunu eriþime açtýðýný da duyurdu.

2023-YKS Yükseköðretim Programlarý Ek Yerleþtirme Kýlavuzu'na, aþaðýdaki baðlantýdan eriþilebilecektir. Bu Kýlavuz, adaylara ve diðer ilgililere ön bilgi vermek amacýyla yayýmlanmaktadýr. Tercih yapacak adaylarýn tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayýmlanacak Kýlavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kýlavuz bilgileri doðrultusunda yapmalarý gerekmektedir.

2023-YKS YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARINA EK YERLEÞTÝRME KILAVUZU (ÖN BÝLGÝ)

2023 YKS ek yerleþtirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, ÖSYM tarafýndan yayýnlanacak olan YKS ek tercih kýlavuzunda yayýnlanacak olup, üniversite için ikinci tercihte bulunacak adaylarýn bu bilgileri dikkatle incelemesi gerekmektedir.

Adaylar, Üniversite ek tercihlerini ÖSYM tarafýndan belirlenen tarihler arasýnda T.C. Kimlik numaralarý ve þifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr " internet adresinden veya ÖSYM Aday Ýþlemleri Mobil Uygulamasýndan yapabilecek.