Yarýyýl tatili baþladý
ABONE OL

2022-2023 eðitim öðretim yýlýnýn 12 Eylül 2022'de baþlayan birinci dönemi bugün sona erdi. Ýlk ve ortaöðretim kurumlarýnda eðitim gören yaklaþýk 19 milyon öðrenci, yarýyýl tatilini yapmak üzere karnelerini aldý.

Ankara Çankaya Süheyla-Sýtký Alp Ýlkokulunda düzenlenen törenle karnesini alan 4'üncü sýnýf öðrencisi Ferhat Ege Döver, yarýyýl tatili öncesi ilk dönemin çok güzel geçtiðini söyledi. Öðretmenini ve arkadaþlarýný çok sevdiðini vurgulayan Döver, "Çok güzel bir dönem geçtiðini düþünüyorum. En çok sevdiðim ders matematik, en zorlandýðým ders ise Türkçe. Tatil döneminde arkadaþlarým, babam ve annemle oynayacaðým. Kardeþimle vakit geçireceðim." dedi.

Karnesini aldýðý için çok mutlu olduðunu dile getiren 4'üncü sýnýf öðrencisi Ýpek Yiðit ise "Takdir belgesi aldým. Benim için çok heyecanlý bir gün. Çok güzel bir gün oldu. Tatilde arkadaþlarýmla sinemaya gitmeyi planlýyoruz. Arkadaþlarýmla görüþeceðim, hep mutlu olacaðým. Bir kaç soru da çözeceðim onlarý da ihmal etmeyeceðim. Arkadaþlarýmýn hepsine iyi tatiller diliyorum." ifadelerini kullandý.

- KIÞ OKULLARI

Milli Eðitim Bakanlýðý (MEB), geçen yýl düzenlediði yaz okulu kapsamýný geniþleterek, bu yýl ilk kez yarýyýl tatilinde de ücretsiz kurs açacak. Bu kapsamda, ilk kez "kýþ" döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak cumartesi baþlayacak ve 5 Þubat pazar günü sona erecek.

Yarýyýl tatilinde eðlenceli ve yenilikçi öðrenme yaklaþýmlarýný içeren ücretsiz kurslar, "bilim", "sanat", "matematik" ve "Ýngilizce" olmak üzere 4 alanda açýlacak.

Öðrenciler ve öðretmenler, bulunduklarý illerde açýlan kurslardan yararlanabilecek.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarýyýl tatiline özel 5 ayrý dijital materyal de ilk kez öðrencilerin kullanýma sunulacak. MEB, yeni dijital eðitim materyallerini, karne alan öðrenciler için resmi internet sitesinden kullanýma sunacak.

BÝLSEM'lerdeki bilim ve sanat kurslarý, 2 ve 12'nci sýnýf aralýðýndaki tüm öðrencilere açýk olacak. Robotik, yapay zeka, yazýlým geliþtirme, havacýlýk ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araþtýrma teknikleri, akýl oyunlarý gibi alanlarda 55 farklý atölye, Türkiye'nin farklý bölgelerinde öðrencilerle buluþturulacak.

Yaklaþýk 19 milyon öðrencinin karne aldýðý iki haftalýk yarýyýl tatilinin ardýndan ikinci dönem, 6 Þubat'ta baþlayacak, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak.

Eðitim öðretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.