Yeni müfredat onaylandý! ''Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli'' eriþime açýldý
ABONE OL

Milli Eðitim Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli" kapsamýnda Ortaöðretim Genel Müdürlüðünce 9 dersin öðretim programý ile ortak metni, Temel Eðitim Genel Müdürlüðünce 10 dersin öðretim programý, Din Öðretimi Genel Müdürlüðünce 7 dersin öðretim programý, 26 Nisan'da kamuoyunun görüþ ve önerisine sunuldu. 10 Mayýs'a kadar askýda kalan taslaða bu sürede 67 bin 284 görüþ ve öneri iletildi.

"Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli" için iletilen görüþ ve önerilerin öðretim programlarýna yansýtýlmasý için ilgili komisyonlar gerekli tasnif ve deðerlendirmeleri yaptýktan sonra yeni müfredat Talim ve Terbiye Kurulunun onayýna sunuldu.

Yeni müfredat taslaðýna öðretmenlerden 38 bin 865 görüþ ve öneri gelirken müfredat taslaðýna katký sunmak isteyen sivil toplum kuruluþlarý, eðitim platformlarý ile eðitimin diðer paydaþlarý ise 28 bin 419 görüþ bildirdi.

Müfredat için görüþ ve önerilerin yüzde 58'i öðretmenlerden, yüzde 42'si ise diðer paydaþlardan geldi.

Gelen görüþlerin üçte biri ortak metne, altýda biri ise okul öncesi eðitim programýna yönelik oldu.

Yeni müfredat taslaðý hakkýnda iletilen tüm görüþ-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Baþkanlýðý tarafýndan deðerlendirildi.

Görüþ ve öneriler, aský sürecinde her gün Talim ve Terbiye Kurulu Baþkanlýðý komisyonlarý ile ilgili genel müdürlüklerle paylaþýldý.

Eðitim paydaþlarýndan gelen 67 bin 284 görüþ ve öneri tek tek tasnif edildi. Bu çerçevede öðretim programlarýnda bazý genel tashihler yapýldý.

Görüþ ve öneriler, þeffaflýk, bilimsellik ve katýlýmcýlýk ilkelerinin gereði olarak deðerlendirilerek öðretim programlarýna yansýtýldý.

Yeni müfredata iliþkin 26 dersin "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli" öðretim programlarý, 16-22 Mayýs'ta kurul gündemine alýnarak görüþüldü. Tekrar görüþülen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayýndan geçti.

- ERÝÞÝME AÇILDI

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin de Talim ve Terbiye Kurulu Baþkanlýðýnýn onay sürecinden geçen yeni müfredatý onayladý.

Böylece, "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli", tüm aþamalardan geçerek "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden eriþime açýldý.

Yeni müfredat, gelecek eðitim-öðretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sýnýf, ortaokul 5. sýnýf ve lise 9. sýnýftan baþlamak üzere kademeli þekilde uygulanacak.

  • Milli Eðitim Bakaný Tekin
  • müfredat