YGS 2017 sonuçları sorgulamaya açıldı
ABONE OL

ÖSYM, YGS 2017 sonuçlarını sorgulamaya açtı. ÖSYM tarafından 12 Mart’ta yapılan 2017 YGS üniversite sınavı sonuçları yayımlandı.YGS sonuçlarınıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN…

 

YGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN…

 

ADAY ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

Aday şifrenizi unuttuysanız ve ÖSYM'nin zorlu şifre hatırlatma işlemlerini yapmak istemiyorsunuz ama o zaman çok kısa bir şekilde e-Devlet üzerinden bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet'ten almış olduğunuz şifre ile giriş yaptığınızda otomatik olarak ÖSYM'nin sitesine yönlendirilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ÖSYM'ye giriş yapabilirsiniz.

 

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 

YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır.

YGS'de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

 

2017 LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

 

YGS PUAN HESAPLAMA KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

ÖSYM YGS puan hesaplama bilgilerine göre, YGS'de sorulan 160 sorunun tamamını doğru yanıtlayanlar 500 tam puan alacak. Her testten 36 soru olmak üzere toplam 144 netiniz olursa 460 puan alacaksınız. Her testten 8’er sorudan 32 nete ulaşırsanız puanınız 180 olacak ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkına sahip olacaksınız. Her testten 5 net çıkarmak ise sizin, 150 puan alıp YGS’nin ilk barajını aşmanızı sağlayacak. YGS 2017 sonuçları iki taban puan çıkaracak.

 

YGS puan türlerinden en az birinden 150.000-179.999 arasında puan alanlar meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecekler. LYS’lere katılamayacaklar. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha yüksek olanların ise iki hakkı var. Birincisi LYS’lere girecekler. İkincisi de hem meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını hem de YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.