2023 YKS ek tercih tarihleri: YKS 2. tercihler ne zaman yapýlacak?
ABONE OL

YKS ek tercih tarihleri, yerleþtirme sonuçlarýna göre herhangi bir programa kayýt yaptýrmaya hak kazanamayan adaylar tarafýndan sorgulanýyor. Ýlk tercihlerde lisans ve ön lisans bölümlerine yerleþemeyen adaylar, güncellenen kontenjanlar doðrultusunda YKS 2. tercihleriyle yeniden þansýný deneyecek. Peki YKS 2. tercihler ne zaman yapýlacak? Ýþte detaylar

YKS 2. TERCÝHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 YKS ek tercih tarihleri henüz belli olmadý. YKS 2. tercihler, üniversite kayýt iþlemlerinin ardýndan baþlayacak.

Eylül ayýnda üniversite kayýtlarýnýn tamamlanmasýnýn ardýndan 2023-2024 akademik yýlý için yükseköðretim programlarýna ek yerleþtirme tercihleri Eylül ayýnda yapýlacak.

2023 YKS EK TERCÝH TARÝHLERÝ

Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý (YKS) sonuçlarýna göre bir programa kayýt hakký kazanan adaylarýn kayýt iþlemleri 28 Aðustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasýnda, elektronik kayýtlar ise 28-30 Aðustos 2023 tarihleri arasýnda yapýlacak.

Geçtiðimiz yýl ek tercihler 7-13 Eylül tarihleri arasýnda yapýlmýþtý. Bu tarihler göz önünde bulundurulduðunda ÖSYM tarafýndan gerçekleþtirilecek olan YKS 2. tercih iþlemlerinin yine Eylül ayýnýn ikinci haftasý yapýlmasý bekleniyor.

ÖSYM 2. YERLEÞTÝRME ÝÞLEMLERÝ NASIL YAPILACAK?

Üniversite tercih sonuçlarýnýn ÖSYM tarafýndan açýklanmasýnýn ardýndan YKS ek tercih iþlemleri baþlayacak. Ýlk tercihlerin ardýndan ön lisans ya da lisans bölümüne yerleþemeyen öðrenciler, YKS üniversite ikinci tercih iþlemlerini ÖSYM AÝS ekraný üzerinden yapýlacak.

YKS ek yerleþtirme iþlemleri, ÖSYM tarafýndan yürütülecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM tarafýndan belirlenen tarihler arasýnda T.C. Kimlik numaralarý ve þifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr " internet adresinden veya ÖSYM Aday Ýþlemleri Mobil Uygulamasýndan yapabilecek.

Merkezî yerleþtirmede bir yükseköðretim programýna yerleþtirilen adaylar, ek yerleþtirme için baþvuru yapamayacak.

Üniversiteye kayýt için hangi belgeler gerekli?