YKS 2019 boş kontenjanlar açıklandı mı? YKS ek tercih taban tavan puanları belli mi?
ABONE OL
YKS boş kontenjanlar belli oldu mu? YKS ek tercih taban tavan puanları açıklandı mı? sorularının yanıtları üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. ÖSYM bugün YKS tercih sonuçlarını açıkladı. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, lisans ve ön lisans programlarında boş kontenjanlarda geçen seneye göre 57 bin 275 kişilik azalma yaşandı, 71 bin 233 kontenjan boş kaldı. YKS'de ek tercih yapmak isteyen öğrenciler boş kontenajları araştırıyorlar. YKS boş kontenjanlar hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
YKS BOŞ KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversite yerleştirmeleriyle ilgili yayınladığı rapora göre, üniversitelerde 71 bin 233 kontenjan boş kaldı. Buna göre, 2019 için ayrılan 824 bin 694 kontenjanın 753 bin 461’ine yerleştirme yapılarak, doluluk oranı yüzde 91.36 oldu. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak.
 
YKS EK TERCİH TABAN TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?
 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

 

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
 
Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.
Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.
 
Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.
 
Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.
 
ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.