1 milyar dolarlýk piyango vurabilir! ABD'den Türkiye açýklamasý
ABONE OL

ABD Ticaret Bakanlýðý Küresel Pazarlardan Sorumlu Müsteþar Yardýmcýsý ve ABD ve Dýþ Ticaret Hizmetleri Genel Direktörü Arun Venkataraman, ABD'deki yatýrým olanaklarýnýn tanýtýlmasý amacýyla 23-26 Haziran tarihlerinde düzenlenecek SelectUSA Yatýrým Zirvesi öncesi Washington Yabancý Basýn Merkezi'nde basýn toplantýsý düzenledi.

SelectUSA Yatýrým Zirvesi'nin ülkeye yatýrým çekmede ve istihdam yaratmada önemli bir rol oynadýðýný belirten Venkataraman, zirvenin yatýrýmcýlar ile ABD'nin ekonomik kalkýnma kuruluþlarý arasýnda gerekli doðrudan baðlantýlarýn saðlanmasýna olanak tanýdýðýný anlattý.

Venkataraman, bu yýl zirvede 5 bine yakýn katýlýmcýnýn yer almasýnýn beklendiðini, 90'ý aþkýn pazardan 2 bin 300'ün üzerinde yabancý yatýrýmcýnýn katýlmasýnýn öngörüldüðünü kaydetti.

Zirvenin yarý iletken, ilaç ve temiz enerji gibi birçok sektörden yatýrýmcýlar için bir platform olacaðýný aktaran Venkataraman, bu yýl etkinlikte 1 milyar dolarý aþkýn yatýrým anlaþmasýnýn duyurulmasýnýn beklendiðini belirtti.

- ZÝRVEYE BU YIL TÜRKÝYE'DEN BUGÜNE KADARKÝ EN BÜYÜK HEYETÝN KATILMASI BEKLENÝYOR

AA muhabirinin Türkiye'nin SelectUSA Yatýrým Zirvesi'ne katýlýmýna iliþkin sorusunu da yanýtlayan Venkataraman, "ABD ve Türkiye arasýndaki iliþkilerde önemli bir büyümenin, geniþlemenin ve iyileþmenin eþiðinde olduðumuzu düþünüyorum." dedi.

Venkataraman, iki ekonomi arasýndaki iþ faaliyetlerinde halihazýrda bir büyüme gördüklerini belirterek, bu yýl zirveye Türkiye'den bugüne kadarki en büyük heyetin katýlmasýný bekledikleri için memnun olduklarýný dile getirdi.

Türk delegasyonunun "ekonomik iliþkilerin derinliði" hakkýnda çok þey anlattýðýný aktaran Venkataraman, zirveye katýlacak þirketlerin ilaç ve temiz enerji gibi sektörlerin yaný sýra önemli tedarik zinciri sektörleri ile metal veya cam gibi geleneksel endüstri alanlarýnda faaliyet gösterdiðini belirtti.

Venkataraman, iki ülke arasýnda yetmiþ yýlý aþkýn süredir derin bir stratejik iliþki olduðuna iþaret ederek, ticari iliþkilerin potansiyeline ulaþabilmesi için hala kat edilmesi gereken mesafe olduðunu ifade etti.

Türkiye ekonomisindeki ileriye dönük geliþime iþaret eden Venkataraman, bunun ABD-Türkiye iþbirliði için daha fazla fýrsat yaratacaðýný düþündüðünü kaydetti.