Seyahat süresi 12 saatten 2 saate düþtü! 1 milyondan fazla kiþi akýn etti
ABONE OL

Bakan Uraloðlu, yazýlý açýklama ile Türkiye'nin önemli hýzlý tren hatlarýndan biri olan Ankara-Sivas YHT hattýnýn 1'inci yýl dönümüne eriþmesinin mutluluðunu ve gururunu yaþadýklarýný belirterek, "Mevcutta Ankara-Sivas arasýnda günde karþýlýklý 3+3 sefer olarak iþletilen yüksek hýzlý trenler ile 1 yýlda 1 milyon kiþi seyahat etti. Günlük ortalama 2 bin 500'ten fazla yolcu taþýnýrken günlük en yüksek yolcu sayýsý 4 bin 209 kiþi oldu" ifadelerini kullandý.

'ANKARA-SÝVAS ARASI 405 KÝLOMETREYE DÜÞTÜ'

Bakan Uraloðlu, güzergah üzerindeki illerde yaþayan vatandaþlarýn da yüksek hýzlý tren ile tanýþtýðýný kaydederek, "Proje ile Kýrýkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi YHT konforu ile tanýþtýrdýk. Ankara-Sivas arasýndaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat arasý 1 saate düþürüldü. TCDD Taþýmacýlýk tarafýndan iþletilen Ankara-Sivas YHT ile þehirlerarasý seyahat süresi kýsaldý, konforu arttý" dedi.

'1,3 MÝLYON KÝÞÝ YHT ÝMKANINA KAVUÞTU'

Ankara-Sivas hattý ile Kýrýkkale, Yozgat ve Sivas illerinin de Ankara merkezli yüksek hýzlý tren aðýna baðlandýðýnýn altýný çizen Uraloðlu, bu illerde yaþayan yaklaþýk 1,3 milyon vatandaþýn da YHT ile seyahat etme imkanýna kavuþtuðunu söyledi. YHT seferlerinin Ankara, Kýrýkkale, Yozgat, Sivas istasyonlarýnda durduðunu belirten Uraloðlu, "13 Mart 2024 tarihinde hizmete giren Sorgun YHT Garý ve Akdaðmadeni YHT istasyonu ile duruþ noktalarýný arttýrdýk. Sorgun YHT Garý 240 bin, Akdaðmadeni YHT Ýstasyonu ise 135 bin yolcu kapasitesine sahip bulunuyor. Ayný zamanda Sivas-Malatya bölgesel treni ile YHT baðlantýlý kombine taþýmacýlýk yapýlabiliyor. Böylece Malatya'ya ulaþmak daha konforlu ve daha kýsa zaman alýyor" açýklamasýnda bulundu.

'SÝVAS-ÝSTANBUL ARASI YHT SEFERLERÝ BAÞLIYOR'

Bakan Uraloðlu, bakanlýk olarak yaptýklarý her hizmeti vatandaþýn ihtiyacý ve talepleri doðrultusunda hayata geçirdiklerini belirterek, Sivas-Ýstanbul arasýnda da aktarmasýz YHT seferlerinin 4 Mayýs'tan itibaren baþlayacaðýný duyurdu. Uraloðlu, "Yolculardan gelen aktarmasýz Sivas-Ýstanbul sefer talepleri doðrultusunda çalýþmalarý tamamladýk. 4 Mayýs'tan itibaren Sivas-Ýstanbul arasýnda ekspres ve aktarmasýz yüksek hýzlý tren seferlerimiz baþlayacak. Sivas'tan saat 13.00'te hareket ederek Ýstanbul'a 20.08'de, Ýstanbul'dan da 08.40'ta hareket ederek Sivas'a 15.58'de ulaþacak. Ýstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-Ýstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek" bilgilerini paylaþtý.