12 saatlik yol 2 saate düþmüþtü! Binlerce kiþi tercih etti
ABONE OL

Uraloðlu, AA muhabirine yaptýðý deðerlendirmede, hýzlý tren hattý ile Ankara-Sivas arasýndaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye düþürüldüðünü söyledi.

Söz konusu hatla Ankara-Sivas arasýnda 12 saat olan demir yolu seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat arasýnýn da 1 saate indirildiðine iþaret eden Uraloðlu, þu ifadeleri kullandý:

"Ankara-Sivas Hýzlý Tren Hattý'nýn hizmete açýldýðý 26 Nisan 2023'ten bugüne kadar 278 bin 854 kiþiyi sevdiklerine hýzlý, güvenli ve konforlu bir þekilde ulaþtýrdýk. Hattaki yolcu yoðunluðu ve vatandaþlarýmýzdan gelen taleplerin karþýlanmasý için 11 Aðustos itibarýyla cuma, cumartesi ve pazar günleri günlük karþýlýklý 8 sefer (4+4) yapýlmasýna karar verdik. Günlük ortalama 3 binden fazla yolcunun seyahat ettiði Ankara-Sivas Hýzlý Tren Hattý'nda, cuma, cumartesi ve pazar günleri 966 kiþilik kapasite artýþý saðlanmýþ olacak."

YENÝ ÝSTASYONLAR HÝZMETE ALINACAK

Bakan Uraloðlu, Türkiye'nin ilk hýzlý tren hattý projesi Ankara-Sivas güzergahýnda bulunan Yýldýzeli, Yerköy, Sorgun, Akdaðmadeni ve Elmadað'da yeni istasyon çalýþmalarýnýn da devam ettiðini bildirerek, yeni istasyon yapým çalýþmalarýnýn bir an önce tamamlanarak hizmete açýlmasý talimatý verdiðini anlattý.

Çalýþmalarýn aralýksýz sürdürüldüðünü dile getiren Uraloðlu, þunlarý kaydetti:

"Ankara-Sivas Hýzlý Tren Hattý güzergahýnda bulunan Yýldýzeli, Yerköy, Sorgun, Akdaðmadeni ve Elmadað istasyonlarýnda çalýþmalarýn bitirilmesi için son aþamaya geldi. Söz konusu istasyonlarýn daha eriþilebilir ve kullanýlabilir olmasý adýna projede deðiþiklikler yapýldý. Bu proje deðiþiklikleri ile halkýmýzýn istasyonlarýmýza daha kolay ulaþabilmesi ve bu sayede hýzlý demir yolu ulaþým aðýndan en etkili biçimde faydalanmasý hedefleniyor. Fiziki ilerlemede aþama kaydedildi. En kýsa sürede çalýþmalar tamamlanarak istasyonlar vatandaþlarýmýzýn hizmetine açýlacak."

"YENÝ ÝSTASYONLAR BÖLGE TURÝZMÝ VE EKONOMÝSÝNE KATKI SAÐLAYACAK"

Uraloðlu, inþasý süren istasyonlarýn tamamlanmasýnýn ardýndan bölge turizmi ve ekonomisinin daha da canlanacaðýna dikkati çekerek, sözlerini, "405 kilometre uzunluða sahip proje kapsamýnda toplam uzunluðu 66 kilometre olan 49 tünel ve uzunluðu 27 kilometre olan 49 adet de viyadük inþa ettik. Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metre ile Akdaðmadeni bölgesinde yer alýyor. En uzun demir yolu viyadüðünü ise 2 bin 220 metre ile Çerikli'de yaptýk. 89 metre yüksekliðinde Türkiye'nin en yüksek ayaða sahip demir yolu viyadüðünü Elmadað'da inþa ettik." diye tamamladý.

  • ulaþtýrma bakaný
  • ankara sivas hýzlý tren
  • güvenli ve konforlu ulaþým