2 milyar liralýk mega proje için geri sayým baþladý! Tam 23 bin metrekare alanda inþa edilecek
ABONE OL

Bakan Uraloðlu, Samsun-Çarþamba Havalimaný terminal binasýnda incelemelerde bulundu.

Çarþamba Havalimaný'nda büyük deðiþiklikler yapacaklarýný belirten Uraloðlu, Çarþamba Havalimaný'nda yeni terminal binasý projesi hazýrladýklarýný vurguladý.

Uraloðlu, "Yeni projemiz kapsamýnda, yeni iç hatlar terminal binasýný 23 bin 463 metrekare alanda inþa edeceðiz ve mevcut terminal binasýný dýþ hatlar terminal binasý olarak düzenleyeceðiz. 17 bin 184 metrekare ilave ile apron sahasýný geniþleteceðiz. Proje kapsamýnda 4 bin 658 metrekare alanda yeni güç merkezi binasý, 847 araç kapasiteli otopark inþa edeceðiz. Baðlantý yollarýyla birlikte yaklaþýk 2 milyar liralýk yapým maliyeti olan bu projenin ihalesini bir an önce yapacaðýz. Samsun'umuza, bölgemize þimdiden hayýrlý olsun." dedi.

Ülkenin doðusundan batýsýna, kuzeyinden güneyine projelendirdikleri altyapý yatýrýmlarýnda bakanlýk olarak tek bir hedeflerinin olduðunu vurgulayan Uraloðlu, "O da þehirlerimizin güvenli ve konforlu ulaþým aðýný güçlendirerek insanýmýzýn hayat standardýný yükseltmektir. Ýþte bu kapsamda bölgenin en önemli projelerinden biri, Çarþamba Havalimaný'nýn yeni terminal binasý yapým iþidir." ifadesini kullandý.

Bakan Uraloðlu, iki yýl önce havalimanýnýn mevcut terminal binasýnda bir revizyon yaptýklarýný hatýrlatarak, þöyle devam etti:

"Mevcut iç hatlar giden yolcu salonunun kullaným alanýný geniþlettik. Ayrýca 25 yýllýk mekanik, elektrik ve elektronik sistemlerin tamamýný yeniledik. Samsun sürekli büyüyen ekonomisi ile kabýna sýðmýyor. Samsun'un hava yolu taþýmacýlýðýnda ticari ve uluslararasý alanda ihtiyaçlarýnýn arttýðýný çok iyi biliyoruz. 22 yýl önce hava yolunu kullanan yolcu sayýsý 175 bindi. Bugün yaklaþýk 9 kat artýþla 1 milyon 400 binin üstüne çýktý."

Uraloðlu, incelemelerinin ardýndan beraberindeki TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baþkaný ve Samsun Milletvekili Mehmet Muþ, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yýlmaz, Büyükþehir Belediye Baþkaný Mustafa Demir, AK Parti Samsun Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Halit Doðan ile birlikte Vali Orhan Tavlý'yý ziyaret etti.

  • samsun havalimaný
  • ulaþtýrma altyapý
  • bakan uraloðlu
  • Samsun-Çarþamba Havalimaný
  • Ýç Hatlar Terminali