200 milyar dolarlýk cirolarý bulunuyor! Türkiye'den Çin'de kritik anlaþma
ABONE OL

Türkiye'nin enerji ticaretinde merkez ülke olma hedefi doðrultusunda çalýþmalar yürüten Enerji Piyasalarý Ýþletme AÞ (EPÝAÞ), Þangay Petrol ve Doðal Gaz Borsasý (SHPGX) ile mutabakat belgesi imzaladý.

Türkiye'nin enerji borsasý EPÝAÞ'ýn internet sitesinde yer alan açýklamaya göre, EPÝAÞ Genel Müdürü Taha Meli Arvas Çin'de düzenlenen "Kuþak ve Yol Giriþimi Kapsamýnda Emtia Ticaret Piyasalarý Arasýnda Baðlantý ve Ýþ Birliði Tesisine Ýliþkin Diyalog" toplantýsýna katýldý.

Moderatörlüðünü SHPGX Genel Müdürü Shaohua Fu'nun, açýlýþýný da SHPGX Baþkaný Xu Guo'nun yaptýðý toplantýnýn ardýndan EPÝAÞ ile SHPGX arasýnda mutabakat belgesi imzalandý.

200 MÝLYAR DOLARLIK CÝROLARI BULUNUYOR! TÜRKÝYE'DEN ÇÝN'DE KRÝTÝK ANLAÞMA

Etkinliðe ana konuþmacý olarak katýlan Arvas, "Ýmzalanan mutabakat belgesi ile iki enerji borsasý arasýndaki iþbirliðini artýrmayý ve Çin ile Türkiye arasýndaki enerji ticaretini geliþtirmeyi hedefliyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Arvas, EPÝAÞ ve SHPGX arasýndaki iþbirliðinin, enerji ticaretinde her iki ülke için de önemli bir adým olacaðýna dikkati çekerek, "Nihai hedefimiz, EPÝAÞ piyasa katýlýmcýlarýnýn SHPGX'te, SHPGX piyasa katýlýmcýlarýnýn da EPÝAÞ'ta iþlem yapabilmesi" dedi.

Petrol ve doðal gaz ticareti alanýnda faaliyet gösteren Çinli Enerji Borsasý SHPGX'in yýllýk 200 milyar dolarlýk cirosu bulunuyor.