24 TV ekibi, Türkiye Yüzyýlý'nýn ilk eseri olan TOGG'u test etti
ABONE OL

Türkiye'nin otomobili TOGG, Cumhuriyet'in 99'uncu yýlýnda görkemli bir törenle seri üretime geçti.

24 TV ekibi, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank'la birlikte test sürüþü gerçekleþtirdi. 24 TV Muhabiri Melis Bakangöz'ün sorularýný cevaplayan Bakan Varank, TOGG'un çok güçlü bir araç olduðunu belirtti.

TOGG'un 0-100 km/sa hýza 4,6 saniyede çýktýðýný ifade eden Bakan Varank, "Rakipleriyle kýyasladýðýnýzda ortaya büyük farklar koyan bir performans" dedi.

TOGG'un üretileceði kampüsle ilgili de bilgi veren Bakan Varank, "TOGG C SUV segmentinin rakipleriyle karþýlaþtýrýldýðýnda farkýný ortaya koyabilecek bir araç. Dünya pazarýnda da farkýmýzý oluþturabileceðimize inanýyorum" dedi.

Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri hakkýnda konuþan Bakan Varank, "Elektrikli otomobillerin en önemli parçalarý tabii bataryalarý. Bu manada Siro yatýrýmý ile birlikte üretim tesisleri kurulmuþ olacak. Farasis ile yaptýklarý iþ birlikleri sadece TOGG için deðil kendi bölgesinde, 120 ülkenin sorumluluðu Siro þirketinde olacak. Türkiye, diðer markalara da batarya tedarikçisi bir konuma gelecek" dedi.

TOGG'un 5 farklý modelle piyasaya çýkacaðýný vurgulayan Bakan Varank, "5 tip araç piyasaya çýktýðýnda fabrikanýn maksimum kapasitesi olan yýllýk 175 bin araca ulaþýlmýþ olacak. 175 bin araç üretmek için burada 4 bin 300 vatandaþýmýz istihdam edilecek. Dolaylý olarak baktýðýnýzda 20 bine yaklaþan bir istihdama kapý aramýþ olacak. 10 yýl boyunca 1 milyon araç üretmeyi planlýyor" ifadelerini kullandý.