25 ülkede faaliyet gösteriyorlar! Alman devi Türkiye'ye fabrika kuruyor
ABONE OL

ÝZBAÞ'tan yapýlan açýklamaya göre, 25 ülkede 14 üretim tesisi ile faaliyetlerini sürdüren þirketin ÝZBAÞ'ta kurulum çalýþmalarýna baþladýðý fabrika, 600 milyon liraya mal olacak ve gelecek yýl haziran ayýnda devreye alýnacak.

Açýklamada görüþlerine yer verilen ÝZBAÞ Genel Müdürü Gürsel Bahçývancýlar, fabrikada rüzgar enerjisinden otomotive, havacýlýktan beyaz eþyaya kadar pek çok sektöre özel üretimler yapýlacaðýný, katma deðeri yüksek bu yatýrýmý Türk ekonomisine ve ÝZBAÞ'a kazandýrmaktan mutluluk duyduklarýný belirtti.

ÝZBAÞ'ýn, yenilenebilir enerji sektörüne ekipman üretimi yapan þirketler baþta olmak üzere her sektörden pek çok yerli ve yabancý sermayeli þirketin radarýnda olduðunu kaydeden Bahçývancýlar, þu bilgileri verdi:

"Bölgemizdeki doluluk oranýmýz yüzde 90 seviyesine yaklaþmýþ durumda. Bize baþvuran firmalara yer tahsisi yapmakta zorlanýyoruz ve seçici davranýyoruz. 'Ýkinci ÝZBAÞ' ve geniþleme sahamýz olarak gördüðümüz Menemen Serbest Bölgesi arazisiyle büyümemizi gerçekleþtirdiðimizde, en geç bir yýl içinde altyapý çalýþmalarýný tamamlayarak yer tahsislerini yapabileceðimizi düþünüyoruz. Gerek bize yatýrým için baþvuran gerekse mevcutta üretimlerini ÝZBAÞ'ta sürdüren ve yeni yatýrýmlarýný geniþleme sahasýnda yapmayý planlayan þirketler, sürecin netleþmesini bekliyor ve herhangi bir hukuki pürüz yaþamadan gönül rahatlýðý ile yatýrým planlarýný uygulamak istiyorlar. Bizler de tüm paydaþlarýmýzla birlikte sürecin olumlu olarak tamamlanmasýný beklemekteyiz."