4 .5 milyarlık yatırımla çift haneli büyüyeceğiz
ABONE OL

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Sabancı Holding, 2017 yılında 4.5 milyar TL’lik yatırım yapacağını açıkladı. Grup, enerji, sanayi, finans, gıda ve teknoloji alanlarında yeni yatırımlara hazırlanırken, yıl sonunda çift haneli büyümeyi planlıyor. Grubun yıllık değerlendirme toplantısına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, önümüzdeki ay görevini devredecek olan Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul ve Grubun yeni CEO’su Mehmet Göçmen katıldı. Sözlerine “Türkiye’ye inanıyoruz, yatırıma devam ediyoruz” diye başlayan Zafer Kurtul, 2016’nın zor bir olmasına rağmen toplamda 4.1 milyar TL yatırım yaptıklarını belirtti. Grubun 2016 yılı net satışlarının yüzde 1 2artışla 53.6 milyar TL, konsolide net kârının ise yüzde 19 artışla 2.7 milyar TL’ye yükseldiğini belirten Kurtul “2017 senesinde de hedefimiz çok büyük. Sabancı Holding olarak bu sene de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve daha güçlü bir Türkiye için 4.5 milyar TL yatırım yapmayı, çift haneli büyümeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. 

ASLAN PAYI ENERJİNİN

Grubun cirosunda en büyük payı alan enerji alanındaki yatırımları değerlendiren Kurtul “Enerjisa 2017 yılında dağıtım ve üretimde 1.5 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirecek. Türkiye’de her 4 kişiden 1’inin elektriğini Enerjisa sağlıyor, bu Enerjisa’nın geldiği büyüklüğün de bir göstergesidir. 2016 enerjide önemli üretim yatırımlarımızı başarıyla tamamladığımız bir yıl oldu. 2016 yılında yaklaşık 1140 MW kurulu gücü işletmeye aldık. Çağdaş teknolojiyi içeren 3600 MW kurulu güce ulaşarak Türkiye’nin en büyük özel sektör elektrik üreticisi olan Enerjisa’nın işletmedeki kurulu gücü içerisinde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kapasite yüzde 55 paya sahip” dedi. Zafer Kurtul, şunları söyledi: “Akbank, 2016’da aktiflerini yüzde 17 büyüterek 294 milyar TL’nin üzerine çıkardı. Banka konsolide net karımız ise 4 milyar 854 milyon TL oldu.”

YENİ ETABA GEÇİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Güler Sabancı “Topluluğumuzun bugüne gelmesinde katkısı olan rahmetli Sakıp Bey’i ve herkesi şükranla anıyorum. Zafer Kurtul son 20 yıla yakındır Sabancı Topluluğu’nda, Akbank’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan yolculuğu Akbank’ta CEO’luk görevi, daha sonra da 7 yıla yakındır holdingin CEO’luk görevini başarıyla üstlendi. Kendisinin bu süreçte, bu önemli koşuda, önemli kararlarda çok büyük katkısı oldu. Kendisine Grubumuz adına sonsuz teşekkür ediyorum. Şimdi Zafer Bey bayrağı Mehmet Göçmen’e devrediyor. Mehmet Göçmen’in liderliğinde yeni etaplar koşacağız. Mehmet Göçmen 14 yıldır grubumuzda. Akçansa Genel Müdürlüğü ile başlayan yolculuğu, Çimento Grup Başkanlığı, İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı ve son üç yıldır da Enerji Grubu Başkanlığı ile devam etti. Enerji sektöründe Sabancı Topluluğu olarak son on yılda bir lider yarattık. Enerjisa sektörünün lideridir. Mehmet Göçmen’in son üç yılda Enerjisa’nın büyümesinde, Enerjisa’nın konumlanmasında ve Enerjisa’nın geleceğe başarıyla hazırlanmasında çok önemli katkıları olmuştur. Bu birikimi ve yetkinlikleri ile Sabancı Holding’de yeni dönemde, yeni etapta çok başarılı olacağına dair Yönetim Kurulu olarak bütün inancımız tamdır” dedi.