4 önemli proje için imzalar atýldý! 65 milyar TL Türkiye'ye aktarýlacak
ABONE OL

Hazine Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, G20 ve Dünya Bankasý toplantýlarý için geldiði ABD'deki temaslarýnýn ilk gününde bir dizi toplantýya katýldý ve ikili görüþme gerçekleþtirdi.

Þimþek'in katýlýmýyla, Dünya Bankasýyla enerji verimliliði, taþkýn ve kuraklýk risk yönetimi, yeþil geçiþ ve deprem bölgesindeki sanayi sitelerinin yeniden imarýna yönelik 4 önemli proje için kredi anlaþmasý imzalandý. Bahse konu projeler, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði, Tarým ve Orman ile Sanayi ve Teknoloji bakanlýklarý tarafýndan uygulanacak.

Projeler, kamu binalarýnda enerji verimliliðini artýrmayý, afetlere karþý dayanýklýlýðý güçlendirmeyi, yeþil geçiþten olumsuz etkilenebilecek gruplarý desteklemeyi ve deprem bölgesindeki mikro, küçük ve orta ölçekli iþletmelerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliðini saðlamayý hedefliyor.

- TOPLAM FÝNANSMAN 3,9 MÝLYAR DOLARA ULAÞTI

Bu projelerle Türkiye'ye Dünya Bankasýndan yaklaþýk 1,9 milyar dolar tutarýnda finansman saðlandý. Böylelikle bu yýl Dünya Bankasýndan saðlanan finansman tutarý 3,9 milyar dolara ulaþtý.

Hazine ve Maliye Bakaný Þimþek, AA muhabirine yaptýðý deðerlendirmede, geçen yýl Orta Vadeli Program açýkladýktan hemen sonra Dünya Bankasýnýn Türkiye'ye tahsis ettiði kaynaklarý önemli ölçüde artýrarak, devam eden 17 milyar dolarlýk programa 3 yýl içinde saðlanmasý öngörülen 18 milyar dolar daha eklediðini ve toplam finansman tutarýnýn 35 milyar dolara ulaþtýðýný anýmsatarak, "Bugün imzalanan projeler, Dünya Bankasýnýn uyguladýðýmýz ekonomik programa olan güvenini güçlü þekilde tekrar teyit ediyor. Bankanýn toplam paketi artýrmaya yönelik çalýþmalarý da devam ediyor, Dünya Bankasýyla hayata geçirilecek projeler ülkemizin kalkýnma önceliklerini dikkate alýyor." diye konuþtu.

ABD temaslarýnýn ilk gününde Dünya Bankasý Baþkan Yardýmcýsý Antonella Bassani ile görüþen Þimþek, ayrýca Asya Kalkýnma Bankasý Baþkan adayý Masato Kanda, Pakistan Maliye Bakaný Muhammed Aurangzeb ve Libya Merkez Bankasý Baþkaný Naji Issa ile de bir araya geldi.

  • Bakan Þimþek
  • finansman