40 dakikalýk seyahat süresi 5 dakikaya inecek! Harcanan para birkaç yýlda geri alýnacak
ABONE OL

Programlara katýlmak üzere geldiði Bitlis'te, Tatvan ilçesindeki çevre yolu þantiyesini ziyaret eden Uraloðlu, Vali Erol Karaömeroðlu ve diðer yetkililerden çalýþmalar hakkýnda bilgi aldý.

Daha sonra gazetecilere açýklama yapan Uraloðlu, Tatvan'da çevre yolu çalýþmalarýna baþladýklarýnda kamulaþtýrma ve zemin problemlerinin olduðunu belirtti.

Bu nedenle yaþadýklarý bazý sýkýntýlarý çözdüklerini ve çalýþmalara devam ettiklerini ifade eden Uraloðlu, þunlarý kaydetti:

"Burasý ayný zamanda Van güzergahýdýr. Tatvan'da günlük ortalama 20 bin civarýnda bir trafiðimiz var. Elbette bu yaz aylarýnda 25 binin üzerinde belki 30 bin civarýnda. Ýlçede birkaç kilometrelik mesafeyi ancak 40 dakikada geçebilme durumu var. Burada bir çevre yolu yapmamýz gerekiyordu. O çevre yolunu da yaklaþýk 10 kilometre olarak projelendirdik ve biraz önce de dediðim gibi yapým çalýþmalarýna baþladýk. Bu çevre yolunu bitirdiðimizde Tatvan'da 40 dakikada katedilen trafik yaklaþýk 5 dakikada geçilmiþ olacak. Transit trafiðin tamamýný çevre yoluna almýþ olacaðýz. Yerel trafiðin önemli bir bölümünü de çevre yoluna aldýðýmýzda Tatvan þehir merkezi de daha yaþanabilir, ticaretini daha da geliþtirilebilir bir duruma gelmiþ olacak. Projede 1236 ve 1270 metre uzunluðunda iki adet çift tüp tünel bulunmaktadýr. 10 kilometrelik yolun yaklaþýk 2,5 kilometresini tünellerle geçiyoruz diyebiliriz."

- "BURADAKÝ 40 DAKÝKALIK SEYAHAT SÜRESÝNÝ 5 DAKÝKAYA ÝNDÝRECEÐÝZ"

T2 tüneli olarak adlandýrdýklarý tünelde sað ve sol olmak üzere yaklaþýk 1300 metre kazý ve destekleme çalýþmasý yürüttüklerini anlatan Uraloðlu, çalýþmalarda biraz daha hýzlanmaya ihtiyaçlarýnýn olduðunu, bu konuda da firmayla görüþtüklerini dile getirdi.

Ödenek konusunda çalýþmayý destekleyeceklerini bildiren Uraloðlu, þöyle devam etti:

"Buradaki 40 dakikalýk seyahat süresini 5 dakikaya indireceðiz. Yine mevcut þehir geçiþindeki yolu yaklaþýk 2 kilometre kýsaltmýþ olacaðýz. Gerek zamandan gerekse de akaryakýttan burada yýllýk yaklaþýk 1,3 milyar lira tasarruf etmiþ olacaðýz. Esasýnda bu projeyi bitirdiðimizde harcadýðýmýz parayý birkaç yýlda geriye almýþ olacaðýz. Böyle kýymetli bir projeden bahsediyoruz. Yine bu trafik yoðunluðunda karbon salýnýmý, egzoz gazlarýndan yýlda 4 bin 574 ton egzoz salýnýmýný azaltmýþ olacaðýz. Bu çalýþmalarý kýsa zamanda bitirerek burasýný Tatvan'ýmýzýn, Bitlis'imizin ve bölgemizin kullanýmýna sunmuþ olacaðýz. Koordinasyonundan dolayý Valiliðimize, takiplerinden dolayý milletvekillerimize, belediye baþkanlarýmýza, il baþkanlarýmýza, emeði geçen herkese teþekkür ediyorum."

Daha sonra Bitlis'te yürütülen projeleri inceleyerek görevlilerden bilgi alan, esnafý ziyaret eden Uraloðlu'na, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoðlu, Bitlis Belediye Baþkaný Nesrullah Tanðlay, AK Parti Ýl Baþkaný Kadir Köstekçi eþlik etti.