AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Demiröz: 2025'ten sonra 2026'da artýk tek haneli enflasyon rakamlarýna doðru gideceðiz
ABONE OL

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Sunal Tülbentçi Öðretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Safranbolu 8. Olaðan Ýlçe Kongresi'nde konuþan Demiröz, ülkede yaþam kalitesinin ve hayat standardýnýn bundan sonra nasýl daha yukarýya çýkarýlacaðýnýn mücadelesini vereceklerini söyledi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn dünyada eþi benzeri olmayan bir lider olduðunu belirten Demiröz, "Türkiye'nin son 20 yýlýna damgasýný vuran bir lider." ifadesini kullandý.

"2025'TE RAHAT BÝR NEFES ALMAYA BAÞLAYACAÐIZ"

Demiröz, Kovid-19 salgýnýnýn yaþandýðýna dikkati çekerek þöyle devam etti:

"Bir savaþ yaþandý. En son da maalesef bizi üzen 'asrýn felaketi' dediðimiz depremi yaþadýk. Dünyanýn hiçbir yerinde bu dayanýþmayý gösteren baþka bir millet yok. Sýkýntýlar çektik. Ekonomik sýkýntýlarýmýz kesinlikle var, bunu kabullenmemek mümkün deðil. Ankara'da gece gündüz yapýlan çaba, ekonomik sýkýntýlarýmýzý gidermek üzerine kuruluyor. Yapýlan bütün hesaplamalar ona göre yapýlýyor. Çok deðil bir senemiz kaldý. Sýkýntýlý bir senemiz. 2025'te herkes rahat bir nefes almaya baþlayacak."

DEZAVANTAJLI GRUPLARA ÖZEL ÇALIÞMA

Dezavantajlý gruplar için çalýþmalar yapýldýðýný dile getiren Demiröz, "Tabii öncelikle dezavantajlý grup dediðimiz emeklilerimiz, esnafýmýz, iþçimiz ve memurlarýmýz. Memurlarýmýza biraz soluk aldýrdýk. Bundan sonra yapacaðýmýz þey özel sektörü cazip hale getirerek özel sektörde çalýþan kardeþlerimizin gelir düzeyini artýrmak. Fiyat istikrarý 2 yýlda bozuldu ama makro planda Türkiye'nin göstergeleri 2024 sonundan itibaren sistematik olarak rayýna girecek." ifadelerini kullandý.

Demiröz, enflasyonu düþürmeye çalýþtýklarýný vurgulayarak, "2025'ten sonra 2026'da artýk tek haneli enflasyon rakamlarýna doðru gideceðiz. Makro göstergeler, Türkiye'nin büyümesi bunu gösteriyor. Bu kadar sýkýntýya raðmen satýn alma paritesine göre dünyada 11. ülke olarak yerimizi koruyoruz. En büyük ekonomi olarak da 17. sýradaki yerimizi yine koruyoruz." diye konuþtu.

"1947'DEN BERÝ ORTA DOÐU'YU MEÞGUL EDÝYORLAR"

Türkiye'nin etrafýnýn ateþ çemberi olduðuna iþaret eden Demiröz, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Güneyimizde bir terör devleti var, devlet deðil. Amerika'nýn oraya koyduðu terörist bir devlet mi dersiniz ne derseniz deyin. Adamlar, 1947'den beri Orta Doðu'yu meþgul ediyorlar. Kendilerinin bir þeyi yok ama aða babalarý ve onun destekçileri, Avrupa Birliðindeki diðer ülkeler bu þýmarýk çocuðu Orta Doðu'nun baþýna bela ettiler. Ýnsafsýz, gözü doymayan bir devlet. Onu kurarken de etrafýný zayýflattýlar. Ürdün'ü ve Lübnan'ý kurdular. Ufacýk ufacýk devletler. Suriye'yi ve Irak'ý parçaladýlar. Ýsrail'i durduracak baþka kimse kalmadý. Adým adým yaklaþtýlar. Tek ülke Türkiye. Türkiye gereðini yaptý, dik duruyor. Savaþsan bile artýk her þey bu zamanda masa baþýnda."

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Demiröz, "Bilsek ki bir baþka parti Türkiye'yi yönetebilse biz de gönül huzuruyla býraksak. Vallahi yapamazlar. Ýstanbul'u görüyorsunuz. Bir iþ yaptýðýný söyleyin Allah aþkýna. Gelin görün felaket. Ýzmir'e girilmiyor. Denizde balýklar bile nefes alamýyor. Yapamazlar bunlar." þeklinde konuþtu.

Kongreye, AK Parti Kýrýkkale Milletvekili ve Karabük Koordinatörü Mustafa Kaplan, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Þahin ve Durmuþ Ali Keskinkýlýç, Karabük Belediye Baþkaný Özkan Çetinkaya, AK Parti Ýl Baþkaný Ferhat Salt ile partililer katýldý.

Kongrenin ardýndan Demiröz, Karabük Belediyesini ziyaret ederek Belediye Baþkaný Çetinkaya ile görüþtü.