AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Zeybekci: Türkiye artýk asla ve asla döviz ataklarýyla ilgili bir sýkýntý yaþamayacak
ABONE OL

Kent merkezinde bir düðün salonunda gerçekleþtirilen AK Parti Uþak Merkez Ýlçe Baþkanlýðý 8. Olaðan Kongresi'nde konuþan Zeybekci, AK Parti'nin kuruluþundan bugüne emek veren herkese teþekkür ederek, hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin geçmiþten bugüne içinden geçtiði ekonomik zorluklarý anlatan Zeybekci, AK Parti'nin 3 Kasým 2002'de iktidara gelmesinin ardýndan yeni bir sürecin baþladýðýný belirtti.

AK Parti kadrolarýnýn millete hizmet etmek için göreve geldiðini aktaran Zeybekci, "AK Parti'yi bu millet kurdu. Tabelasýný bu millet astý. Bu millet seferber oldu. Millet adamlarýna ve evlatlarýna, hizmetkarlarýna 'emanet sizin' dedi. Bu millete hizmetkar olmayý Allah'ýn bir lütfu olarak gördük hep. Bu aziz millete sadece hizmetkar olunur. Biz bu millete hizmet etmeye geldik. Biz bu milleti yönetmeye, idare etmeye deðil, hükmetmeye deðil, hizmetkar olmaya geldik. Allah'a þükür bugüne kadar da hizmet ettik." dedi.

MERKEZ BANKASI REZERVLERÝ

Zeybekci, Merkez Bankasý rezervlerinin iyi bir duruma geldiðini ifade ederek þunlarý kaydetti:

"Mayýstan önce Merkez Bankasýnýn rezervlerinde net eksi 70 milyar dolar vardý. Brüt rakamý 80 milyar dolar artýydý. Þimdi net rezervi 40 milyar dolarý geçti. 42-43 milyar dolar civarýndadýr. Yani net olarak 120 milyar dolar civarýnda Merkez Bankasýnýn rezervleri güçlendi. Ama bugün Merkez Bankasýnýn brüt rezervleri Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamýna geldi. Muhtemelen cuma günü 160 milyar dolar olmuþtur. Yani Türkiye artýk asla ve asla döviz ataklarýyla ilgili bir sýkýntý yaþamayacak.

Milletvekillerimizin önümüzdeki dönemde çok yoðun bir çalýþma dönemi olacak. Yapýsal reformlar ve üretim seferberliði þeklinde. Göreceksiniz Türkiye, önümüzdeki sene bugünler, artýk yüzde 20'nin altýnda enflasyonlarýn konuþulduðu, faizlerin de þu andakinden çok daha aþaðýda yer aldýðý, piyasanýn canlandýðý, ticaret ve ekonomi olarak yeniden yüzümüzün güldüðü günler olacak. Biz buradayýz, bu programýn devamýný da hep beraber göreceðiz."

Tüm teþkilat mensuplarýnýn birlik içinde hareket etmesi gerektiðini vurgulayan Zeybekci, kongrenin hayýrlara vesile olmasýný diledi.

Kongrede, AK Parti Uþak milletvekilleri Ýsmail Güneþ ve Fahrettin Tuðrul ile Ýl Baþkaný Himmet Yaþar da konuþma yaptý.

Kongrede tek aday mevcut ilçe baþkaný Altan Tufan yeniden seçildi.