Almanlar 'Türkiye' dedi! 'Lider ülke olacak'
ABONE OL

AA muhabirinin sorularýný yanýtlayan Budde, özellikle Batý Avrupa'daki tüm yeni turizm eðilimlerine Türkiye'nin çok iyi ayak uydurduðunu söyleyerek, Türkiye'nin Avrupa'da çok ciddi turizm altyapýsý olduðunu anlattý.

Bu durumun özellikle Alman turistlerin çok dikkatini çektiðinin altýný çizen Budde, ilgi gören Türk turizmi seçenekleri arasýnda saðlýk turizmi, zindelik turizmi, spor turizmi, aile turizmi, sanat turizmi ve kültür turizminin bulunduðunu kaydetti.

Türkiye'de turizm açýsýndan ticari etkinlikler, toplantýlar ve kongrelerin dýþýnda çok ciddi ürünlerin geliþtirildiðine iþaret eden Budde, "Türkiye'de özellikle kýþ aylarýnda 65 yaþ üstü Avrupalýlar için, turizm acenteleri tarafýndan çok özel programlar, seyahat paketleri geliþtiriliyor. Yani Türkiye neredeyse bütün trendlerin ortasýnda var." ifadelerini kullandý.

Almanya'daki yoðun Türk nüfusundan dolayý iki ülkenin kültürel iliþkilerinin yýllardýr çok sýcak olduðunu dile getiren Budde, Almanya'da turizm sektöründe, özellikle seyahat acentelerinde çalýþan binlerce Türk olduðu bilgisini paylaþtý.

Budde, "Etkinlikler yapýyorlar ama yeterli deðil. STK'lar bazýnda Türk ve Alman halkýnýn daha çok bir araya getirilmesi gerekiyor." deðerlendirmesinde bulundu.

Ýþ ve tatilin bir arada sunulduðu "workation" programýný anlatan Budde, yoðun olarak Avrupalýlar tarafýndan kullanýldýðýný ve daha çok AB ülkelerine yönelik bir çalýþma olduðunu aktardý.

Türkiye'nin otel altyapýsý ve teknoloji olarak ciddi bir alternatif sunduðunu vurgulayan Budde, "Workation programýnýn Türkiye'de uygulanmasý aslýnda çok iyi bir fikir. Ancak üzerinde biraz daha fazla çalýþmamýz gereken konulardan biri." þeklinde görüþ belirtti.

- "TÜRKÝYE'NÝN TANITIMLARI ÇOK ÝYÝ"

2025'te turizm beklentilerine yönelik deðerlendirmelerde bulunan Budde, bu durumun iki nedene baðlý olduðunu söyleyerek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Beklentilerimizde Amerika'nýn seçim sonuçlarý ve yaþanan iki savaþýn ne þekilde biteceði etkili olacak. Savaþlar var, tehditler var. Üçüncü dünya savaþý konuþuluyor. Bunlar ne kadar doðru ne kadar yanlýþ, biz turizmciler olarak bunlarý bilemeyiz. Tabii bu tip konuþmalar, beklentiler ve tehditler önümüzü de görmemizi engelliyor. Bu anlamda çok dikkatli olmak lazým. Bunlar eðer tehdide dönüþmezse turizm açýsýndan çok iyi olacaðýný düþünüyorum."

"Türkiye'nin özellikle turizm açýsýndan Almanya'da lider bir ülke olacaðýna inanýyorum, çok ciddi bir Türkiye talebi var." diyen Budde, "Türkiye'nin tanýtýmlarý çok iyi. Türkiye her yerde gözle görülür bir þekilde. Seyahat biletlerinin satýþlarý çok iyi. Yani Türkler, seyahat acenteleri olsun, uçak þirketleri olsun, bütün turizmde iþtigal edenler içerisinde çok çalýþkanlar. Sektörü çok sahipleniyorlar ve biz de bunu takdir ediyoruz. Bunun da eðer dünyada afet olmazsa, savaþ çýkmazsa 2025'te büyük bir geri dönüþü olacak." diye konuþtu.

Türkiye'ye sürpriz ziyaret

Resmen onay verildi! Türkiye'nin Eurofighter alýmýnda engel kalkýyor

Türk düþmaný Alman Bakan Özdemir'e soðuk duþ! Tepkiler çýð gibi büyüyor