Araçlarýn ''yerli gözü'' büyüyor
ABONE OL

Ýleri teknoloji kamera tasarým ve üretimi yapan Büyütech'in, 1 yýl önce açýlýþýný yaptýðý merkez, yerli kamera üretimine önemli katký saðladý.

Ayný zamanda üretime dayalý AR-GE faaliyetleri de yürütülen Büyütech Kamera Teknolojileri Üretim Merkezi'nde haftalýk 6 bine yakýn kamera üretiliyor. Merkezle birlikte üretimi yüzde 95 büyüyen Büyütech, Ankara ve Gebze yerleþkelerinde yaklaþýk 100 kiþiye istihdam saðlýyor.

"Araçlarýn dünyayý insanlar gibi algýlamasýný saðlayan teknolojiler" üzerinde çalýþan Büyütech'in üretim merkezinde tüm süreçler uluslararasý otomotiv standartlarýna uygun olarak gerçekleþtiriliyor ve her bir kamera, üretim tesisinden çýkmadan önce kapsamlý kalibrasyon ve kontrol süreçlerine tabi tutuluyor.

Yýllýk 800 bin kamera üretim kapasitesine sahip þirket, 2026 yýlýna kadar üretim kapasitesini 3 milyonun üzerine çýkarmayý hedefliyor.

- YERLÝ ÜRETÝCÝLER KÜRESEL PAZARIN KAPILARINI AÇTI

Büyütech Kurucu Ortaðý ve Üst Yöneticisi Ömer Orkun Düztaþ, merkezin açýlýþýnýn üzerinden geçen sürede üretimde ciddi sýçrama saðladýklarýný söyledi.

Trafikte sýfýr kaza, sýfýr yaralanma ve sýfýr ölüm vizyonu olan "Vision Zero" hedefi doðrultusunda çalýþmalarýný sürdüklerini dile getiren Düztaþ, þöyle konuþtu:

"Yaptýðýmýz yeni yatýrým ve üretim merkeziyle üretimimiz yüzde 95,24 arttý. Teknoloji iþbirliklerimiz sayesinde dünya çapýndaki otomotiv üreticileriyle çalýþarak geliþim saðladýk. Togg, Ford Otosan, Tofaþ ve Hidromek gibi firmalarla kurduðumuz iþ iliþkileri, ürünlerimizin küresel pazarda kabul görmesine katký sundu. Üretimlerimizdeki artýþý devam ettirip, uluslararasý seviyede yatýrýmlarýmýzý ve ABD, Avrupa baþta olmak üzere yeni hedef pazarlarda da olmak için çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz."

Büyütech Kurucu Ortaðý ve Baþ Ýþletme Yöneticisi Alparslan Iþýklý da "Bir üretim tesisini kurmanýn sadece makineler ve altyapýyla ilgili olmadýðýný bu süreçte gördük; ekosistemin bir parçasý olmak, teknolojiyi anlamak ve sürekli iyileþtirmek de bir o kadar önemli. Üretim merkezini kurduktan sonra geçen kýsa sürede hem üretim kapasitemizi artýrdýk hem de verimliliðimizi sürekli iyileþtirdik. Büyütech olarak güçlü bir takým ruhu ve ortak hedeflerle daha büyük projelere odaklanmýþ durumdayýz." dedi.

- BAÞARILAR YENÝ YATIRIMLARI GETÝRDÝ

2013 yýlýnda Türkiye'nin endüstriyel alanda ilk akýllý kamerasýný yapan Büyütech, 2016 yýlýnda savunma sanayisi ve son kullanýcý ürünleri alanýnda firmalara teknoloji saðlayýcý olarak kamera geliþtirme çalýþmalarýna baþladý. 2020'de otomotiv sektörüne odaklanan Büyütech, 2023'te yeni üretim merkezinin devreye alýnmasýyla 200 bininci kamerasýnýn üretimini gerçekleþtirmiþti.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli akýllý kamerasýný geliþtiren Büyütech, 2021 yýlýnda 2,5 milyon avro yatýrým aldý. 2023 yýlýnýn aðustos ayýndaki yeni yatýrým turunu 4 milyon 230 bin dolar yatýrým ve 28 milyon 230 bin dolar yatýrým sonrasý deðerleme ile kapatan Büyütech'in, 2025 yýlýna doðru yeni yatýrýmlar almasý öngörülüyor.

  • yerli göz
  • araç
  • yerli