Bahçývan'dan ''Togg'' deðerlendirmesi
ABONE OL

Türkiye'nin vizyon projeleri arasýnda yer alan Togg'un seri üretiminin yapýlacaðý Gemlik Kampüsü'nün açýlýþ töreni öncesinde AA muhabirine açýklamalarda bulunan Bahçývan, Togg'u "Türkiye için önemli bir atýlým" olarak nitelendirdi.

Bahçývan, "Türkiye'nin sanayisinin ve özellikle teknolojik ekosistemin geliþimi noktasýnda bugün sadece bir otomobil fabrikasý deðil, otomobil fabrikasýný teknolojiyle besleyen ve onun arkasýnda birçok fikri ve inovasyonu hayata geçirebilecek olan bir iklimin adeta merkezinde bulunuyoruz." diye konuþtu.

Bahçývan, Togg'un Türkiye'ye saðlayacaðý katkýlara iþaret ederek, þunlara dikkati çekti:

"Bir hayalle baþlayan ama hayalden projeye, projeden yatýrýma ve üretime dönüþen bu yolculuk, bundan sonraki süreçte de inþallah pazar alanýnda ve bu ürünü besleyen birçok farklý konuda Türk sanayisinin ve Türk teknolojisinin gelecek yolculuðunda, çok önemli ve deðerli fikirleri ve birikimleri hayata geçirme noktasýnda ciddi anlamda katkýlar saðlayacak bir yolculuðun baþlangýcý olacak."

- "ÇOK SAYIDA TÜRK SANAYÝ KURULUÞUNUN KATKISI VAR"

Erdal Bahçývan, projede emeði geçen baþta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu ve diðer katký sahiplerine teþekkür etti.

Türk halkýnýn, buna benzer ürünlerin sürmesi için gerekli desteði, katkýyý ve morali vereceðini dile getiren Bahçývan, "Cumhuriyet'in 100. yýlýna adým attýðýmýz böyle anlamlý bir günde hayýrlý olmasýný gönülden temenni ediyorum. Bereketli ve baþarýlý olmasýný diliyorum." ifadelerini kullandý.

Bahçývan, Togg'da çok sayýda Türk sanayi kuruluþunun, iþ gücünün, kaliteli birikim ve AR-GE'nin katkýsý olduðunu kaydederek, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"(Bunlarýn) Çorbada tuzu da, biberi de, mercimeði de her þeyi var. Zaten otomotiv sanayisinde Türkiye yýllardan beri çok baþarýlý iþler yapýyor. Ýhracatýyla, istihdamýyla, yatýrýmlarýyla bugüne kadar elde etmiþ olduðu konvansiyonel tecrübeyi bu yeni nesil teknolojide de bu deðiþime çok güçlü þekilde uyum saðlayarak elde edecektir. Yani nihayetinde bugün burada bir baþarý varsa bu bir ekip çalýþmasýdýr. Tabii tedarikçilerin de bu otomobilin yapýlmasýnda ciddi desteði ve katkýsý var."

- "ARACI ÝNCELEDÝM, DUYGULANDIRIYOR"

ÝSO Yönetim Kurulu Bahçývan, "Aracý gördünüz mü? Ýncelediniz mi? Neler hissetiniz?" sorusuna karþýlýk, "Evet, duygulandýrýyor tabii." þeklinde cevap verdi.

"Makam aracý olarak kullanmak ister misiniz?" sorusuna cevaben Bahçývan, "Neden olmasýn? Son derece rahat. Tüm ihtiyaçlarý karþýlayabilecek yönden düþünülmüþ ve tasarlanmýþ. Üzerinde çok kafa yoruldu. Bu kadar çok emek sarf edilmesinin olayýn en kusursuz hale getirilmesi noktasýnda destek saðladýðýný düþünüyorum." ifadelerini kullandý.