Bakan Bolat: Ýhracatçýlarýmýzýn finansmana kolay ulaþmasýna yönelik çalýþmalarýmýzý sürdürmekte kararlýyýz
ABONE OL

Bolat, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, AA'nýn "Reeskont kredilerinde TCMB'den limit artýþý" baþlýklý haberini alýntýlayarak, konuya iliþkin deðerlendirmede bulundu.

Ticaret Bakanlýðý olarak ihracata yönelik uyguladýklarý etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetleriyle ihracatçýlarýn her daim yanýnda olduklarýný belirten Bolat, "Ayrýca ihracatçýlarýmýzýn finansmana kolay ulaþmasýna yönelik çalýþmalarýmýzý sürdürmekte kararlýyýz. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlýðýmýz ve Merkez Bankamýz ile güçlü bir koordinasyon içerisinde çalýþýyoruz." ifadelerini kullandý.

'Yeni bir müjde bekliyoruz'

GÜNLÜK LÝMÝT 4 MÝLYAR LÝRAYA YÜKSELDÝ

Daha önce 300 milyon lira olan reeskont kredilerinin günlük limitinin geçen yýl temmuz ayýnda günlük 1,5 milyar liraya, eylül 2023'te ise ilk seviyeye göre 10 katý artýþla 3 milyar liraya yükseltildiðini anýmsatan Bolat, bugün ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasýnýn, reeskont kredilerinin günlük limitini 4 milyar liraya yükselttiðini ifade etti.

Bakan Bolat: Yapay zeka çaðý fýrsat ve sorumluluklarla dolu

Baþta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlýðý ile Merkez Bankasýna ihracatçýlar ailesi adýna teþekkür eden Bolat, "Devletimizin bütün ilgili kurum ve kuruluþlarý ile koordinasyon içinde ihracatýmýzý artýrmak üzere yoðun bir þekilde çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Bu kapsamda amacýmýz 'Türkiye Yüzyýlý'ný ayný zamanda Ýhracat Yüzyýlý' haline getirerek halkýmýzýn gelirini ve refah seviyesini sürdürülebilir bir þekilde artýrmaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.