"Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasý 51. Olaðan Genel Kurul Toplantýsý'nda" konuþan Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan, "Bakanlýk olarak bugüne kadar çalýþma hayatýnda sayýsýz reformu hayata geçirmiþ olsak da geldiðimiz noktayý asla yeterli görmüyoruz. Daha fazla çalýþmanýn daha fazla üretmenin ve üretimden doðan refahý daha geniþ kitlelere yaymanýn gerekli olduðuna inanýyoruz" dedi.
"Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasý 51. Olaðan Genel Kurul Toplantýsý" Ýstanbul Sarýyer'de gerçekleþti. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýldýðý toplantýda Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan, açýklamalarda bulundu. Bakan Iþýkhan, "Saðlýklý iþleyen bir çalýþma ortamý oluþturmak gerek sanayimizin geleceði gerekse mevcut iþ gücü potansiyelimizin geleceði için bir tercih deðil adeta bir sorumluluktur" ifadelerini kullandý.
"BÝRÇOK SÝVÝL TOPLUM KURULUÞUNA ÖRNEK OLMAKTADIR"
MESS'in birçok sivil toplum kuruluþuna örnek olduðunu belirten Bakan Iþýkhan, "Metal Sanayisi malum olduðu üzere Türkiye'nin üretim ve ihracatýnýn lokomotif sektörleri arasýnda yer almaktadýr. Sürdürülebilir kalkýnma hedeflerimize giden yolda önemli bir yol arkadaþý olarak gördüðümüz Türkiye Metal Sanayiciliði Sendikasý 1959 yýlýndan bu yana bu önemli iþ kolunda hayati bir görevi yerine getirmektedir. MESS geniþ üye yelpazesiyle, yüz binlerce çalýþan saðladýðý istihdamla, sektöre katma deðer üretme yaný sýra ülkemizin yatýrým, istihdam temelli kalkýnma vizyonuna önemli katkýlar sunmaktýr. Dolayýsýyla bugün burada bulunan sanayi sektörünün siz deðerli temsilcileri olarak sadece sektörün deðil kalkýnma sürecini baþarýyla gerçekleþtirmiþ geleceðin büyük ve güçlü Türkiye'sine giden yolda çok önemli roller üstlenmektesiniz. Burada MESS'e ve Genel Baþkaný Sayýn Özgür Burak Akkol'a ayný bir parantez açmak istiyorum. Son dönemde çalýþma hayatýmýza getirdiði dinamiðimiz ile MESS ülkesi, sanayisi emekçisi için gece gündüz demeden çalýþan örnek bir organizasyon haline geldi. Ýþçi, iþveren, devlet üçlü saç ayaðýnda kritik bir role sahip oldu. Bünyesinde benim de daha önce ziyaret ettiðim teknoloji merkeziyle, burs verdiði çocuklarýmýzla ve yeni nesil eðitimlerle çalýþanlarýmýzý geliþtirirken ayný zamanda ülkemizin beþinci sermayesini güçlendiren özelliðiyle birçok sivil toplum kuruluþuna örnek olmaktýr" dedi.
"GELDÝÐÝMÝZ NOKTAYI ASLA YETERLÝ GÖRMÜYORUZ"
Refahý geniþ kitlelere yaymanýn gerekli olduðunu vurgulayan Bakan Iþýkhan, "Ekonomik kalkýnma için üretimin kendisi kadar adil bir paylaþým, müreffeh bir çalýþma hayatý, saðlýklý ve güvenli çalýþma ortamý ve nitelikli iþ gücü ayný öneme sahiptir. Dolayýsýyla adaletin tam manasýyla tahsis edildiði, saðlýklý iþleyen bir çalýþma ortamý oluþturmak gerek sanayimizin geleceði gerekse mevcut iþ gücü potansiyelimizin geleceði için bir tercih deðil adeta bir sorumluluktur. Bu sebeple çalýþma ve sosyal güvenlik bakanlýðý olarak iþ gücünü desteklemek, çalýþma barýþýný korumak ve iþ dünyasýnda güveni, verimliliði ve refahý arttýrmanýn gayesi içerisindeyiz. Üzerinde yaþamaktan onur duyduðunuz bu kadim coðrafya tarih boyunca büyük üretim hamlelerini ticaretin ve emekle yükselen ekonomilerin merkezi olmuþtur. Bakanlýk olarak bugüne kadar çalýþma hayatýnda sayýsýz reformu hayata geçirmiþ olsak da geldiðimiz noktayý asla yeterli görmüyoruz. Daha fazla çalýþmanýn daha fazla üretmenin ve üretimden doðan refahý daha geniþ kitlelere yaymanýn gerekli olduðuna inanýyoruz" ifadelerini kullandý.