Bakan Iþýkhan: Ýstihdamda rekor üstüne rekor kýrýyoruz
ABONE OL

Iþýkhan, "Türkiye Yüzyýlý'nda Çalýþma Hayatý Buluþmalarý" programý kapsamýnda Arnavutköy'de sanayici ve iþ insanlarýyla bir araya geldi.

Programda, sanayici ve iþ insanlarýnýn taleplerini dinleyen Iþýkhan, burada yaptýðý konuþmada, Türkiye'nin küresel ve bölgesel krizlere raðmen yatýrým, üretim, istihdam politikalarý ve gelecek hedeflerinin ana gündem maddesi olmaya devam ettiðini söyledi.

Iþýkhan, Türkiye'nin zorlu süreçlerden geçtiðini belirterek, "Türkiye; etrafý savaþ, terör, finansal krizler ve jeostratejik tehditlerle çevrili olmasýna raðmen, tüm bu sorunlar karþýsýnda kýsa ve orta vadeli hedeflerinden þaþmadan, istikrarla büyüyen bir ülke olmuþtur. Bu, hamasi bir söylem deðil, küresel finans kurumlarý tarafýndan yapýlan profesyonel analizlere ve bilimsel verilere dayalý, son derece rasyonel bir tespittir." diye konuþtu.

Sanayici ve iþ insanlarýna katkýlarý dolayýsýyla teþekkür eden Iþýkhan, geçmiþten günümüze bu yürüyüþte en önemli yol arkadaþlarýnýn ve milli kalkýnma hamlesine omuz verenlerin sanayici ve iþ insanlarý olduðunu kaydetti.

- "ÝÞSÝZLÝK ORANIMIZ SON 15 AYDIR TEKLÝ HANELERDE"

Açýklanan son verilere göre yýllýk bazda enflasyon verilerinin gerilediðini aktaran Iþýkhan, "Ýstihdamda rekor üstüne rekor kýrýyoruz. Çalýþma hayatýný güçlendirmeye yönelik attýðýmýz adýmlar neticesinde istihdam sayýmýz, son verilere göre 32 milyon 712 bin kiþiyle tarihi zirvesini yenilemiþ bulunuyor. Ýþsizlik oranýmýz da son 15 aydýr tekli hanelerde. ÝÞKUR aracýlýðýyla iþe yerleþen vatandaþlarýmýzýn sayýsý bu yýl 1 milyonu geçti." ifadelerini kullandý.

Bakan Iþýkhan, kadýnlar, gençler ve mesleki yeterlilik belgesi olanlar için istihdam teþviklerinin uzatýldýðýný, asgari ücret desteðinin 500 liradan 700 liraya çýkarýldýðýný ve aktif iþgücü programlarýnýn piyasanýn ihtiyaçlarýna göre yenilendiðini bildirdi.

Ýþsizlik oranýný 2024 sonunda yüzde 9,3'e indirmeyi hedeflediklerini anlatan Iþýkhan, ÝÞKUR'a kayýtlý iþ arayanlara doðrudan ulaþmayý saðlayacak Aday Havuz Sistemi'nin ise iþverenlerin eleman ihtiyaçlarýný hýzla karþýlamada önemli bir adým olduðunu dile getirdi.

Bakan Iþýkhan, "Türkiye Yüzyýlý" hedeflerini vurgulayarak, "Yatýrým, istihdam, üretim ve ihracat vizyonu doðrultusunda enflasyonu tek haneli rakamlara çekene kadar çalýþmaya devam edeceðiz. Hedefimiz, iþçi, iþveren, yatýrýmcý, üretimci, emekli ve çalýþan fark etmeksizin herkesin kazandýðý tam baðýmsýz bir kalkýnma sürecidir. Sanayi sektörü ise bu sürecin en önemli aktörlerinden biridir." dedi.

Yatýrým ve üretim ortamýný iyileþtirirken iþe alýmlarda ve nitelikli iþgücü temininde önemli teþvik ve desteklere devam ettiklerinin altýný çizen Iþýkhan, istihdamýn artýrýlmasý, nitelikli iþgücünün yetiþtirilmesi, iþ saðlýðý ve güvenliði gibi konularda daha güçlü adýmlar atacaklarýný belirtti.

Iþýkhan, coðrafi konumlarý sayesinde üretim ve lojistik üssü olma avantajlarý olduðuna deðinerek, "Hepimize büyük sorumluluklar düþüyor, hedeflerimize ulaþana kadar azmimizi muhafaza etmeliyiz." þeklinde konuþtu.

  • Vedat Iþýkhan
  • Ýstihdam
  • çalýþma