Bakan Kacýr: Reform ve iyileþme sürecini sürdüreceðiz
ABONE OL

Kacýr, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, temmuz ayý dýþ ticaret verilerini deðerlendirdi.

Ýhracatýn artmaya, dýþ ticaret dengesinin iyileþmeye devam ettiðini vurgulayan Kacýr, ekonomideki göstergelerin, plan ve programlarda öngörülen verilerle uyumlu þekilde gerçekleþtiðini belirtti.

Kacýr, temmuzda ihracatýn, geçen yýlýn ayný ayýna göre yüzde 13,8 artarak 22,5 milyar dolara ulaþtýðýna dikkati çekerek, þunlarý kaydetti:

"Ýthalat yüzde 7,8 azalarak 29 milyar 805 milyon dolar oldu. Ýhracatýn ithalatý karþýlama oraný geçen yýlýn temmuz ayýnda yüzde 61,2 iken bu yýlýn temmuz ayýnda yüzde 75,5'e yükseldi. Yýlýn 7 aylýk dönemine baktýðýmýzda, ihracatýmýz yüzde 4,1 arttý, ithalatýmýz yüzde 8,3 azaldý. Ýhracatýmýzýn yýllýklandýrýlmýþ deðeri temmuz ayýnda 261,5 milyar dolara yükseldi. Dýþ ticarette alýnan iyi sonuçlar, cari iþlemlerde yaþanan iyileþme ve dengelenmeler Türkiye'nin kararlý ve istikrarlý ekonomi politikalarýnýn sonucudur. Takvim ve program dahilinde reform ve iyileþme sürecini sürdüreceðiz. Türkiye'nin rotasý ve hedefi bellidir, yatýrým, inovasyon, yüksek teknoloji, istihdam, üretim ve ihracatla büyümek."

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný
  • Dýþ Ticaret
  • Reform ve Ýyileþme Süreci