Bakan Kurum: Yýl sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilde teslim edeceðiz
ABONE OL

Kurum, Osmaniye Belediye Baþkaný Ýbrahim Çenet'i ziyaret etti.

Çenet ile basýna kapalý görüþen Kurum, daha sonra rezerv alan ilan edilen Esenevler Mahallesi Ýstasyon Caddesi, Raufbey Mahallesi Sefa Evler Sitesi ve Adnan Menderes Mahallesi Metin Tamer Sitesi'nde incelemelerde bulundu.

Kurum, gazetecilere, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, deprem bölgesindeki geliþmeleri anbean takip ettiðini söyledi.

Vatandaþlarý ziyaret edip taleplerini dinlediklerini ifade eden Kurum, gerekli çalýþmalarý hýzlý þekilde yapmaya gayret ettiklerini anlattý.

Osmaniye'nin, devleti ve milleti için yorulmayan MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli'nin memleketi olduðunu dile getiren Kurum, "Osmaniye'den kendisine selamlarýmýzý, hürmetlerimizi iletiyoruz. Osmaniye'miz büyük ve güçlü Türkiye davasýnda her zaman yanýmýzda durmuþtur. Yiðit, mert Osmaniyeli kardeþlerimizden aldýðýmýz güçle de bugün Osmaniye'miz bölgemiz için çok kýymetli bir þehrimiz olmuþtur." diye konuþtu.

- YIL SONUNA KADAR 200 BÝN KONUT

Bakan Kurum, depremden etkilenen 11 ili yeniden ayaða kaldýrmak için gece gündüz çalýþtýklarýný vurgulayarak, þu ifadeleri kullandý:

"6 Þubat'ta baþladýðýmýz, seferberlik anlayýþýyla yürüttüðümüz 11 ilde þu an 276 bin konutumuzun, iþ yerimizin inþasý süratle devam etmektedir. Yine 4 bin 500'e yakýn köyde, vatandaþlarýmýzýn köydeki yaþamlarýný sürdürebilmesi, kýrsal kalkýnmayý devam ettirebilmemiz için ihtiyaçlarý giderebilecek altyapýsý, üstyapýsýyla inþaatlarýmýzý sürdürmeye devam ediyoruz. Þu ana kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. Ýnþallah yýl sonuna kadar 200 bin konutumuzu 11 ilde teslim edeceðiz. 2025'e geldiðimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeþimiz kalmayacak. Bu anlayýþla çalýþýyoruz."

- HER AY 25-30 BÝN KONUTUN TESLÝMÝ PLANLANIYOR

Deprem bölgesinde çok önemli mesafeler katettiklerine dikkati çeken Kurum, "Depremin hemen ardýndan 46 günde 11 ilde 180 bin konutun temelini atmýþ ve hýzlý þekilde vatandaþlarýmýza bu konutlarý teslim edeceðimizin sözünü vermiþtik. Ayný hýzla, motivasyonla durmadan çok daha hýzlý çalýþacaðýz. Ýnþallah her ay 25-30 bin konutumuzun teslimini yapýp 2025'e geldiðimizde artýk tüm deprem bölgesinde vatandaþlarýmýzýn yeni konutlarda oturduðu, ticareti, turizmi, üretimi ve istihdamýyla artýk bölgenin 'kalkýnma bölgesi' ilan edildiði bir süreci inþallah vatandaþlarýmýzla birlikte yaþayacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.

- OSMANÝYE'DEKÝ ÇALIÞMALAR

Kurum, bugüne kadar Osmaniye'de 3 bin 572 yeni konut ve iþ yerini vatandaþlara teslim ettiklerini, baþlatýlan çalýþmalarla da 9 bin 100 konut ve iþ yerinin hýzlý þekilde tamamlanacaðýný bildirdi.

Esenevler Mahallesi Ýstasyon Caddesi'ndeki rezerv yapý alanýnýn, talepler doðrultusunda revize edildiðini dile getiren Kurum, þunlarý kaydetti:

"Burada Ýstasyon Caddesi'nde Toprak Mahsulleri Ofisine ait yaklaþýk 10 bin metrekarelik bir alaný da proje içine dahil ettik. Yine orada yapýlaþmasý olmamýþ arsa sahipleriyle görüþerek yaklaþýk 14 bin metrekarelik alanla beraber, sað olsun arsa sahiplerimiz de Osmaniyeli vatandaþlarýmýz için her türlü desteði verdiler, kendilerine çok teþekkür ediyorum, 24 bin metrekarelik alaný da proje sýnýrlarý içerisine dahil ediyoruz."

Kurum, vatandaþlarýn talebi doðrultusunda Bilge Sitesi'nin bulunduðu alanýn da rezerv alanýn içine alýndýðýný, Zafer Camisi ve çevresinde de talep olmasý halinde çalýþma yapmak istediklerini söyledi.

- "ÝNÞALLAH ÝSTÝKBALÝMÝZÝ HEP BÝRLÝKTE ÝNÞA EDECEÐÝZ."

Deprem bölgesinde iklim þartlarý, vatandaþlarýn talepleri ve sosyal ihtiyaçlarý gözetecek projeler yapmaya çalýþtýklarýný iþaret eden Kurum, "Ýnþallah istikbalimizi hep birlikte inþa edeceðiz çünkü deprem þehitlerimizin emanetine sahip çýkmak için hep birlikte yollardayýz. 11 ilimizin hiçbir yerinde, hiçbir kardeþimiz kendisini asla yalnýz hissetmeyecek çünkü biz dün de hiç kimseyi geride býrakmadýk, ayýrt etmedik. Bu anlayýþla projelerimizi devam ettireceðiz." diye konuþtu.

- "TÜRKÝYE YÜZYILI'NI ÝNÞA ETMENÝN YOLU, DEPREM BÖLGESÝNÝ BÝR AN ÖNCE AYAÐA KALDIRMAKTIR"

Kurum, kendilerine "Depremzede kardeþlerimizin yüzü gülene kadar gülmeyeceðiz, onlar evinde rahat uyuyana kadar evimizde rahat etmeyeceðiz" sözünü verdiklerini vurgulayarak, þöyle devam etti:

"Burada ticaret ve turizm eski haline gelene kadar var gücümüzle gece gündüz çalýþacaðýz. Bizim, Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde kutlu bir davamýz, iddiamýz var. Bu iddia, Türkiye Yüzyýlý iddiasýdýr. Ortak vatanýmýz Türkiye, idealimiz Türkiye Yüzyýlý'dýr. Ortak derdimiz de deprem bölgesidir, deprem bölgesindeki vatandaþlarýmýzdýr. Bu anlamda Türkiye Yüzyýlý'ný inþa etmenin yolu, deprem bölgesini bir an önce ayaða kaldýrmaktýr. Burada yeni kurulan her yuva, açýlan her iþ yeri ve buradaki sanayinin, turizmin yeniden canlanmasý Türkiye'yi olduðundan daha güçlü, dirayetli hale getirecektir."

Kurum, insan odaklý projeler geliþtirdiklerini belirterek, "Vatandaþlarýmýzýn rýzasý doðrultusunda bu iþler yapýlacak. Ýnþallah 11 ilimizi de bu çalýþmalar sonrasýnda Anadolu'nun yükselen yýldýzý yapacak adýmlarýmýzý atacaðýmýzý bir kez daha ifade ediyorum." dedi.

Kurum'a programlarýnda, Vali Erdinç Yýlmaz ile AK Parti Osmaniye milletvekilleri Derya Yanýk ve Seydi Gülsoy eþlik etti.