Bakan Kurum'dan Malatya'ya tam kadro çýkarma: Þehrimizin geleceðine dair çok önemli kararlar aldýk
ABONE OL

Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, bakanlýk koltuðuna oturduktan sonra ilk ziyaretini 6 Þubat'ta yaþanan asrýn felaketinde aðýr yara alan Malatya'ya gerçekleþtirdi. Dün akþam kente gelen Bakan Kurum ve ekibi, kent yöneticileri ile bir toplantý gerçekleþtirdikten sonra bugün de sabah saatlerde il koordinasyon kurulu toplantýsýna katýldý.

Büyükþehir Belediyesi Meclis Salonunda yapýlan toplantýya Vali Ersin Yazýcý'nýn yaný sýra Malatya milletvekilleri, belediye baþkanlarý, sivil toplum kuruluþu temsilcileri katýldý.

Bakanlýk üst düzey yetkililerinin de tam kadro hazýr bulunduðu toplantý basýna kapalý olarak gerçekleþtirilirken, Bakan Kurum gün boyu Malatya'da alanda birçok inceleme yapacak. Kent merkezinde rezerv alanlarýnda devam eden inþaat çalýþmalarýný yerinde inceleyecek olan Bakan Kurum, depremin en çok zarar verdiði ilçeler olan Akçadað ve Doðanþehir ilçelerine de giderek burada devam eden çalýþmalarý takip edecek.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Gerçekleþtirilen toplantý sonrasý açýklama yapan Bakan Kurum, "Can Malatya'mýzda kaybedecek tek bir dakikamýz yok... Büyükþehir Belediye Baþkanýmýzla, valimizle, vekillerimizle, ilçe belediye baþkanlarýmýzla bir araya geldik, þehrimizin geleceðine dair çok önemli kararlar aldýk. Afetzede kardeþlerimize söz verdiðimiz gibi yýl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamýzý teslim edeceðiz. Depremzede kardeþlerimiz yeni yuvalarýna kavuþana kadar burada olacaðýz, elimizi bir an bile Malatya'dan çekmeyeceðiz." dedi.