Bakan Özhaseki'den belediye baþkanlarýna ''kentsel dönüþüm'' çaðrýsý: Gelsinler, kapý sonuna kadar açýk
ABONE OL

Özhaseki, 31 Mart Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nde yeniden seçilen Kayseri Büyükþehir Belediye Baþkaný Memduh Büyükkýlýç'a hayýrlý olsun ziyaretinde bulundu.

Burada konuþan Özhaseki, 5 üniversiteye sahip, sanayi ve ticaret þehri kentte saðlýkta her türlü imkana ulaþýlabildiðini, kültürde, sanatta ve sporda da en üstte olma mücadelesi verildiðini, bunlarýn hepsinin bir gayretin ürünü olduðunu belirtti.

Seçimlerin bittiðini ve geçim döneminin baþladýðýný ifade eden Özhaseki, "Bundan sonra iyi þeyler söyleyeceðiz, iyi hayaller kuracaðýz, iyi hedefler koyacaðýz. Bu þehri büyütme, geliþtirme ve içinde yaþayan insanlarýn tamamýnýn müreffeh olabileceði, mutlu olabileceði bir ortam oluþturabilmek adýna gayret edeceðiz." diye konuþtu.

Bir gazetecinin, Tokat'ta yaþanan depremi hatýrlatmasý üzerine Özhaseki, bir deprem ülkesi olan Türkiye'nin bu gerçeði bilerek hareket etmesi gerektiðini belirtti.

Bilim insanlarýna göre þu anda kýrýlmamýþ 500'e yakýn fay hattý bulunduðunu aktaran Özhaseki, "Ülkenin her bir köþesi kendini emin görüp 'bizim burada bir þey olmaz, zaten baktýðýmýz eski haritalarda burasý üçüncü derece, dördüncü derece gözüküyor' gibi bir hayale kapýlmasýn. Her tarafta her an deprem olabilir. Bu gerçekliði bilerek hareket edelim. Her ne yapýyorsak bu gerçekliðe uygun þekilde yapacaðýz. Evlerimizi depreme dayanýklý yapacaðýz, iþ yerlerimizi depreme dayanýklý yapacaðýz. Geçmiþten kalan konutlarýmýzýn ve iþ yerlerimizin yenilenmesi için de kentsel dönüþüm projelerimizi durmadan açýklýyoruz." ifadelerini kullandý.

Seçimlerin bittiðini, belediye baþkanlarýnýn göreve baþladýðýný belirten Özhaseki, þöyle konuþtu:

"Benim onlardan ricam, lütfen kentsel dönüþüm yapacak þekilde þehirlerinin depreme dayanýksýz bölgelerinde hazýrlýklar yapsýnlar, gelsinler, kapý sonuna kadar açýk. Hangi partili olursa olsun A'dan Z'ye aklýnýza gelen bütün partiler gelsin, kentsel dönüþüm yapmak istediklerinde, çalýþma yapmak istediklerinde elimizden ne geliyorsa yapacaðýz. Çünkü deprem geldiðinde, evlerimizi, iþ yerlerimizi yýktýðýnda kimseye cinsiyet sormuyor, hangi millettensin diye sormuyor, ýrkýný sormuyor, dinini, imanýný, mezhebini sormuyor. En sevdikleriyle beraber alýp götürüyor. Böyle bir ortamda bizim adeta seferberlik ilan ederek bu konularý hassasiyetle çalýþmamýz gerekiyor."

- TOKAT DEPREMÝ

Tokat'taki depreme deðinen Özhaseki, ölüm yaþanmamasý ve az hasarýn sevindirici olduðunu kaydetti.

Depremin ilk anýndan itibaren o bölgede bulunan bakanlýk birimlerinin teyakkuza geçtiðini anlatan Özhaseki, "Vali Bey'in emrindelerdi. AFAD'la birlikte çalýþmaya baþladýlar. Onlar tespitleri yaptýlar. Ciddi þekilde korkulacak bir hasar tespiti gelmedi. Dün akþam da Ýstanbul'da bir kayma hadisesi vuku buldu. Yine biz teyakkuzdaydýk, TOKÝ baþkan yardýmcýmýz, Ýstanbul Kentsel Dönüþüm Baþkanýmýz hep olay yerindelerdi. Vali Bey'le yaptýðýmýz istiþarelerle de o bölgede bulunan 14 tane konutu ihtiyaten tedbir olarak boþalttýk. Dün yerleþtirdiler ama barýnma ihtiyacýný karþýlayacak þekilde de adýmlarýmýzý atýyoruz." þeklinde konuþtu.

Özhaseki'nin açýklamasýnýn ardýndan Büyükkýlýç, Özhaseki'ye el dokumasý seccade hediye etti.

Ziyaret sonunda, hayýrsever Mehmet Altun, Valilik, Kayseri Üniversitesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi iþbirliðiyle yaptýrýlacak meslek yüksekokulunun protokolü imzalandý.