Bakan Þimþek ABD temaslarýna baþlýyor
ABONE OL

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlýðýndan edindiði bilgiye göre Þimþek, Merkez Bankasý Baþkaný Fatih Karahan'ýn da eþlik edeceði ABD temaslarýna bugün baþlýyor.

Programý kapsamýnda resmi etkinliklere ve yatýrýmcý toplantýlarýna katýlarak ikili görüþmeler gerçekleþtirecek olan Þimþek, ABD ziyareti boyunca yaklaþýk 50 toplantýya iþtirak edecek.

Bakan Þimþek, iki gün sürecek G20 toplantýlarýnýn ardýndan Dünya Bankasý Kalkýnma Komitesi toplantýsýna katýlým saðlayacak.

ABD Hazine Bakaný Yellen ve Pakistan Maliye Bakaný Aurangzeb ile görüþecek Þimþek, G20 toplantýlarý kapsamýnda da diðer mevkidaþlarýyla bir araya gelecek.

Þimþek, çok taraflý kalkýnma bankalarýnýn baþkan ve üst düzey yönetimleriyle de bir araya gelerek, Dünya Bankasý Baþkaný Ajay Banga, Asya Kalkýnma Bankasý Baþkan Adayý Masato Kanda, Japon Uluslararasý Ýþbirliði Ajansý Baþkaný Nobumitsu Hayashi, Avrupa Konseyi Kalkýnma Bankasý Baþkaný Carlo Monticelli, Ýslam Kalkýnma Bankasý Baþkaný Muhammad Al Jasser ve Uluslararasý Finans Kurumunun tepe yöneticileriyle toplantýlar yapacak.

Bakan Þimþek, IMF Baþkaný Kristalina Georgieva ve Birinci Baþkan Yardýmcýsý Gita Gopinath ile de görüþecek.

ABD temaslarý kapsamýnda yatýrýmcý toplantýlarýna katýlacak Þimþek, BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutcshe Bank, Standard Chartered, Barclays gibi önde gelen yatýrým bankalarýyla geniþ katýlýmlý yatýrýmcý seminerlerinde bulunarak sunum gerçekleþtirecek.

- DÜÞÜNCE KURULUÞLARIYLA DA GÖRÜÞECEK

Bakan Þimþek, ülkenin önde gelen düþünce kuruluþlarýyla da bir araya gelecek.

Brookings Enstitüsünün en önemli araþtýrma merkezlerinden Hutchins Center'da Türkiye ekonomisine iliþkin detaylý bir sunum yapacak Þimþek, Atlantik Konseyi ve Uluslararasý Finans Enstitüsünde Türkiye'yi yakýndan takip eden akademisyenler ve ekonomistlerle toplantý yapacak.