Bakan Þimþek: Ýþgücü piyasasýnda olumlu görünüm sürüyor
ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, iþ gücü piyasasýnda olumlu görünümün sürdüðünü belirterek, "8 ayda 650 binin üzerinde istihdam artýþý gerçekleþti, 2005 yýlýndan bu yana saðladýðýmýz istihdam artýþý 13,5 milyona ulaþtý." ifadesini kullandý.

Þimþek, sosyal medya hesabýndan, Türkiye Ýstatistik Kurumunun (TÜÝK) aðustos ayýna iliþkin iþ gücü istatistiklerini ve sanayi üretim endeksi verilerini deðerlendirdi.

Ýþ gücü piyasasýnda olumlu görünümün sürdüðüne dikkati çeken Þimþek, "Ýþsizlik oraný aðustosta aylýk 0,3 puan düþüþle yüzde 8,5 oldu. 8 ayda 650 binin üzerinde istihdam artýþý gerçekleþti. 2005 yýlýndan bu yana saðladýðýmýz istihdam artýþý 13,5 milyona ulaþtý." deðerlendirmesinde bulundu.

Þimþek, dezenflasyon sürecinin ekonomik aktivite üzerindeki kýsa vadeli etkilerinin de devam ettiðine iþaret etti. Sanayi üretiminin aðustosta aylýk yüzde 1,6 daraldýðýný anýmsatan Þimþek, "Nihai hedefi kalýcý refah artýþý olan programýmýzýn geçici etkilerinin asgari düzeyde kalmasý için tüm politikalarýmýzý eþ güdüm içinde uyguluyoruz." ifadelerini kullandý.

  • istihdam artýþý
  • iþsizlik oraný
  • ekonomi büyümesi