Almanya'da kritik temaslar... Bakan Þimþek: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor
ABONE OL

AA muhabirinin Bakanlýktan edindiði bilgilere göre, Þimþek, Almanya'nýn Bavyera eyaletinin Elmau kasabasýnda, ülkenin önde gelen düþünce kuruluþlarýndan Stern Stewart Institute'nün 2024 zirvesine katýldý.

Zirve, Almanya'nýn en büyük ve köklü 50'den fazla þirketinin üst yöneticileri (CEO) ve finans bölüm baþkanlarý (CFO) ile alanýnda öncü akademisyenleri bir araya getirdi.

Bakan Þimþek, 19 Eylül'de baþlayan zirvenin ikinci gününde, Türkiye için düzenlenen özel oturuma katýldý.

Bu oturumda, Türkiye'de yatýrýmlarý olan veya yatýrým yapmayý düþünen þirketler yer aldý.

Þimþek, Türkiye için düzenlenen bir diðer oturumda da yatýrýmcýlarla bir araya gelerek, sorularý yanýtladý.

Bu toplantýlar, basýna kapalý gerçekleþtirildi.

Bakan Þimþek, dün gece saatlerinde yurda döndü.

BULUÞMAYI DEÐERLENDÝRDÝ

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Almanya'da büyük þirketlerin yöneticileri ve yatýrýmcýlarla verimli toplantýlar gerçekleþtirdiklerini bildirerek, "Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor, esas hedefimiz olan uluslararasý doðrudan yatýrýmlarý artýrmak için çabalarýmýzý yoðunlaþtýrýyoruz." ifadesini kullandý.

Bakan Þimþek, sosyal medya hesabýndan, Almanya'da katýldýðý, ülkenin önde gelen düþünce kuruluþlarýndan Stern Stewart Institute'nün 2024 Zirvesi'ne iliþkin deðerlendirmede bulundu.

Yaklaþýk 24 saatliðine gittiði Almanya'da büyük þirketlerin yöneticileri ve yatýrýmcýlarla verimli toplantýlar gerçekleþtirdiklerini aktaran Þimþek, "Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor, esas hedefimiz olan uluslararasý doðrudan yatýrýmlarý artýrmak için çabalarýmýzý yoðunlaþtýrýyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Bakan Þimþek: KKM bizim için bir risk faktörü

Bakan Þimþek canlý yayýnda duyurdu: En zor dönemi geride býraktýk

3 milyar liralýk sahte faturaya kýskaç