Bakan Þimþek'ten Katar'da mesaj: Doðru yolda olduðumuzu gösteriyor
ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, resmi ziyaret gerçekleþtirdiði Katar'da yatýrýmcýlarla bir araya geldi.

Bakan Þimþek, ilk olarak baþkent Doha'da, Katar Baþbakaný ve Dýþiþleri Bakaný Þeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüþtü.

Ardýndan Maliye Bakaný Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatýrým Otoritesi (QIA) CEO'su Mansur bin Ýbrahim el-Mahmud ile görüþen Þimþek, iki ülke arasýndaki ticari ve ekonomik iliþkileri ele aldý.

Bakan Þimþek ayrýca Doha'daki bir otelde Türkiye'nin Doha Büyükelçiliði tarafýndan gerçekleþtirilen "Invest in Türkiye" programý kapsamýnda yatýrýmcýlarla bir araya geldi.

Programa Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek'in yaný sýra, Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi Baþkan Yardýmcýsý Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Þeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar Ýþadamlarý Birliði Baþkaný Þeyh Faysal bin Kasým Al Sani, Türk ve Katarlý yatýrýmcýlar ve iþ insanlarý katýldý.

Konuþmasýnda Türkiye'nin ekonomik hedeflerini ve doðrudan yatýrýmlarý artýrma stratejilerini aktaran Bakan Þimþek, Türkiye'nin ekonomik reform sürecinde elde ettiði ilerlemeleri ve gelecek dönemdeki önceliklerini paylaþtý.

Þimþek, Katarlý iþ insanlarý ve yatýrýmcýlara, Türkiye'nin yeni ekonomi politikalarý ve Orta Vadeli Program'daki hedef ve reform hazýrlýklarýný anlattý.

Türkiye'nin doðrudan yatýrýmlarý artýrma hedeflerine dikkat çeken Þimþek, ülkenin stratejik avantajlarýný detaylarýyla aktardý.

Bakan Þimþek, Türkiye'nin bölgesel ve küresel düzeydeki ekonomik potansiyeli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerini, Türkiye'nin yatýrým çekme hedeflerini, bölgesel avantajlarýný anlattý.

- ⁠"TÜRKÝYE'NÝN UZUN VADELÝ POTANSÝYELÝ ÝLE ÝLGÝLÝ BÝR DEÐERLENDÝRME YAPTIK"

Program sonrasý AA muhabirine açýklamalarda bulunan Bakan Þimþek þu ifadeleri kullandý:

"Bugün birçok sektörden Katar'ýn önde gelen iþ insanlarý ve giriþimcileriyle bir araya geldik. Türkiye'de uygulamakta olduðumuz istikrar ve reform programýný anlattýk. Program gerçekten sonuç veriyor. Ayrýca Türkiye'nin uzun vadeli potansiyeli ile ilgili bir deðerlendirme yaptýk. Neden Türkiye'ye yatýrým yaparlarsa uzun vadede bunun kendileri için ülkemiz için bölgemiz için çok olumlu olacaðýný söyledik. Özellikle Türkiye ekonomisinin büyük olduðunu, büyüme performansýnýn güçlü olduðunu altyapýsýnýn gerçekten son yýllarda muazzam bir þekilde geliþtiðini belirttik. Tabii Türkiye ekonomisi çok çeþitli sektörler anlamýnda zenginlik sunuyor ve bölgenin hatta küresel ölçekte çok önemli bir yatýrým destinasyonu olarak öne çýkýyor. Makroekonomik istikrarýn pekiþmesi ile birlikte inanýyorum ki Katar'da da yatýrýmlar artacak. Yatýrýmcýnýn ilgisi çok büyük 250'nin üzerinde üst düzeyde bir katýlýmcý vardý. Bu da Türkiye'ye olan muhabbeti ve bunun yaný sýra Türkiye ekonomisine olan ilgiyi de gösteriyor. Bu ilginin bir önceki seneye göre bu kadar artmýþ olmasý bizleri sevindiriyor ve doðru yolda olduðumuzu gösteriyor."

- BAKAN ÞÝMÞEK KUVEYT'E GEÇECEK

Doha temaslarýnýn ardýndan Kuveyt'e geçecek Þimþek, burada Maliye Bakaný ve Ekonomi ve Yatýrýmlardan Sorumlu Devlet Bakaný Nura Süleyman el-Fassam'ýn yaný sýra Kuveyt Yatýrým Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek.

Bakan Þimþek, Kuveyt'te gerçekleþtirilecek yatýrýmcý toplantýsýnýn ardýndan yurda dönecek.

"Finansmana eriþim kolaylaþacak"

"Ekonomi programý sonuç veriyor"

Maliye çemberi geniþletiyor