Bakan Uraloðlu Malatya'da konuþtu: Sene sonunda 174 kilometreyi daha bitireceðiz
ABONE OL

Bakan Uraloðlu, Malatya'nýn Kale ilçesi Ýzollu Kongre ve Nikah Sarayý'nda gerçekleþtirilen AK Parti Kale 8. Olaðan Ýlçe Kongresi'nde yaptýðý konuþmada, geçen yýl 6 Þubat'ta dünyanýn en büyük depremleriyle bölgenin sarsýldýðýný ve bundan Malatya'nýn etkilendiðini hatýrlattý.

Depremlerin yaklaþýk 14 milyon kiþiyi etkilediðini belirten Uraloðlu, hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bakan Uraloðlu, "3 gün önce de 5,9 þiddetinde bir deprem oldu, onu da biz yakýndan takip ettik, bu deprem vesilesiyle hepinize geçmiþ olsun diyorum. Rabb'im hepimizi beterinden saklasýn, bizleri korusun inþallah." dedi.

Kongrenin hayýrlara vesile getirmesini dileyen Uraloðlu, AK Parti'nin Malatya il ve ilçe teþkilatlarýnda görev alan herkese emekleri için teþekkür etti.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde Türkiye Yüzyýlý hedeflerine ulaþmak ve AK Parti'nin milletle bütünleþmesini en üst seviyeye çýkarmak için 8. Olaðan Kongre sürecinin baþladýðýný ifade eden Uraloðlu, þunlarý dile getirdi:

"Bu kongreler, partimizin kuruluþ ilkeleriyle birlikte tazelenme ve yenilenme hedeflerini daha fazla artýran, kardeþliðini, birliðini ve beraberliðini geliþtiren güzide cemiyetlerdir. Partimizin bugüne kadar olduðu gibi bugünden sonra da toplumun her kesimiyle oluþturduðu bütünlüðü devam ettirebilmek için kongrelerimiz büyük fýrsattýr. Hepimiz kalbimizdeki iman, vatan sevgisi ve millet inancý ile bu yola girdik. Memleket sevgisinin, millet sevgisinin bayraðýný sizler dalgalandýrýyorsunuz. Hiçbir menfaat beklemeden, ülkeye, vatana, millete hizmet aþkýyla çalýþýyorsunuz. Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý olarak ülkemizi geleceðe taþýyacak nice yatýrým ve dev projeleri sizlerle birlikte hayata geçirdik ve bunlarýn geri kalanlarýný da devam ettiriyoruz."

Uraloðlu, Türkiye'de 2002 yýlýndan bu yana ulaþým ve iletiþim altyapýsýna 277 milyon dolarýn üzerinde yatýrým gerçekleþtirildiðini belirterek, yapýlan çalýþmalarla ilgili hatýrlatmalarda bulundu.

Malatya'nýn 16 ilin geçiþ noktasýnda bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumunda olmasý nedeniyle kentin ulaþým aðlarýnýn geliþmesine ayrý önem verdiklerini vurgulayan Uraloðlu, son 22 yýlda bu þehrin ulaþým ve haberleþme altyapýsýna 82 milyar 346 milyon liralýk yatýrým gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Bakan Uraloðlu, kentte yürüttükleri çalýþmalara iliþkin, "Þu anda yaklaþýk 35 milyar lira deðerinde 11 ayrý kara yolu projesine de devam ediyoruz ama ben burada özellikle depremlerden etkilenen bölgelerdeki çalýþmalarýmýza deðinmek istiyorum. Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý olarak Karayollarý Genel Müdürlüðümüz eliyle, depremden etkilenen illerimizde 17 farklý lokasyonda 26 milyar liralýk 300 kilometrelik yolda da çalýþmalarýmýza devam ediyoruz, deprem konutlarýnýn eriþim yollarý ve altyapý noktasýnda. Bugün itibarýyla 78 kilometresini bitirdik, sene sonunda 174 kilometreyi daha bitireceðiz ve çalýþmalarýmýza devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

- MALATYA HAVALÝMANI'NIN YOLCU KAPASÝTESÝ 1 MÝLYON 200 BÝNDEN 2,5 MÝLYONA ÇIKACAK

Malatya'da hava yolu ulaþýmýna iliþkin yolcu talebinin artmasý ve yolcu hizmetlerinde istenen hizmet kalitesine ulaþýlabilmesine yönelik yeni terminal binasý ve tamamlayýcý yapýlarýn inþasýna baþladýklarýný anlatan Bakan Uraloðlu, projenin tamamlanmasýyla Malatya Havalimaný'nýn 1 milyon 200 bin olan yolcu kapasitesinin 2,5 milyona çýkacaðýný ifade etti.

Uraloðlu, AK Parti'nin vefa ve sadakat hareketi olduðunu belirterek, "Attýðýmýz her adýmda hem milletimizin desteðini yanýmýzda hem de bu sorumluluðu sýrtýmýzda daha aðýr bir þekilde hissettik. Onun gereðini sizin desteðinizle yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da gayret edeceðiz." dedi.

Rusya ile Ukrayna arasýndaki savaþýn nereye everileceðinin henüz bilinmediðini ama savaþabilen iki tarafla görüþebilen liderin Recep Tayyip Erdoðan olduðunu ifade eden Bakan Uraloðlu, konuþmasýný þöyle tamamladý:

"Hemen yaný baþýmýzda Filistin'de bir mezalim var, bir zulüm var. En baþýndan beri net bir duruþ gösteren Cumhurbaþkaný'mýz var ve orada gerçekten alabileceðimiz kadar inisiyatif alýyoruz. Oradaki bu zulmü þimdilik dilimizle durdurmaya çalýþýyoruz. Allahuteala inþallah bir an önce oradaki Filistinli kardeþlerimize zafer nasip eder. Þuna emin olun deðerli kardeþlerim, eðer Cumhurbaþkaný'mýzýn bu üstenci tutumu, net bir iradeyi ortaya koymamýþ olsaydý, bu savaþ çok daha geniþ bir coðrafyaya yayýlmýþ olurdu ama Cumhurbaþkaný'mýzýn gayretiyle bütün dünyada da çok ciddi bir karþýlýk buldu bu savaþa olan karþýtlýk. Onun için hep gayret edeceðiz. Þimdi biz mahalli seçimlerde Malatya'mýzda güzel sonuçlar aldýk. Ülkemizde istediðimiz sonuçlarý alamadýk ama siyaseten ben bunu þöyle deðerlendiriyorum, þimdi birazcýk dizlerimizi büktük. Rakiplerimiz bu CHP ve onun zihniyetindekiler, DEM'liler zannediyorlar ki bunlar diz çöktü. Halbuki biz daha yukarýya sýçramak için vaziyet alýyoruz. Herkes de böyle bilsin bunlarý. Baþlattýðýmýz kongre süreci Kale'mize, Malatya'mýza, ülkemize hayýrlý, uðurlu olsun. Allahuteala birliðimizi, beraberliðimizi daim etsin."

Kongreye AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkçi ve Abdurrahman Babacan, Malatya Büyükþehir Belediye Baþkaný Sami Er, AK Parti Ýl Baþkaný Namýk Gören ile partililer katýldý.