Baþka bir örneði yok! Çin Yuaný para birimi ile yolcu uçaðý satýn alacaðýz
ABONE OL

THY, butikten zirveye baþarý yolculuðunda frekans artýþlarýnýn yaný sýra bölgedeki ortaklarla yapýlan iþ birlikleriyle Çin pazarýnda büyümeye devam ederken, uçak finansmaný alanýnda da Çin'in önde gelen uçak finansörleriyle çalýþarak, finansman portföyünü geniþletiyor.

THY uçak finansmaný ekibi, çeþitli döviz cinsinden yaptýðý iþlemlerle havayolu sektöründeki en düþük finansman maliyetlerine ulaþýrken, öte yandan ilk kez uygulamaya konulmuþ yaratýcý finansman modelleri ile 'Global Transport Finance', 'AirlineEconomics', 'Airfinance Journal' ve 'Bonds, Loans&Sukuk' gibi dünyaca ünlü kuruluþlar tarafýndan her yýl farklý finansman ödüllerin alýyor. THY bu kapsamda son 10 yýlda gerçekleþtirdiði yaklaþýk 16 milyar dolar tutarýndaki finansman iþlemlerinde 30'u aþkýn uluslararasý finansman ödülü kazandý.

THY, ÇÝN YUANI PARA BÝRÝMÝ ÝLE YOLCU UÇAÐI SATIN ALACAK

Türk Hava Yollarý olarak uçak finansmaný alanýnda imza attýðý baþarýlara bir yenisini daha ekledi.

THY 2024 yýlý Mayýs ve Temmuz aylarý arasýnda filoya katýlacak 3 adet Airbus A350 tipi uçaðýn alýmý, AVIC International Leasing ve CCB Financial Leasing tarafýndan Çin Yuaný para birimi cinsinden gerçekleþtirilecek.

THY, Çin dýþýnda ilk kez Çin Yuaný para birimiyle uçak finansmaný yapan havayolu oldu.

Çinli iþ ortaklarýnýn daha önce Çin dýþýnda yapýlmamýþ olan bu iþleme gösterdiði ilgi ve inanç, kurumlar arasý güvenin ve ülkeler arasý iþbirliðinin de bir göstergesi oldu.