Baykar'dan Türkiye'ye 12.2 milyar TL'lik dev katký!
ABONE OL

Dünyanýn en büyük SÝHA üreticisi ve ihracatçýsý olan Baykar'ýn toplumsal ve insani yardým faaliyetleri hýz kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SÝHA sistemlerini geliþtiren Baykar, 2023 yýlýnda ödediði vergiler ve yaptýðý baðýþlarla Türkiye'ye 12.2 milyar TL'lik doðrudan katký saðladý. Toplam 34 ülkeye SÝHA ihracatý gerçekleþtirerek bu alanda dünyanýn en büyük ihracatçý firmasý olan Baykar, ihracat kaynaklý elde ettiði gelirlerden 2023 yýlýnda toplamda 6.4 milyar lira vergi ödedi.

VERGÝ REKORTMENLERÝ

Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý'nýn geçtiðimiz günlerde yaptýðý açýklamaya göre Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar ve Genel Müdür Haluk Bayraktar ise 2021 ve 2022 yýlýnda vergi rekortmenleri listesinin birinci ve ikinci sýrasýnda yer aldý. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, 2023 yýlýnda toplam 800 milyon lira gelir vergisi ödedi.

5 MÝLYAR LÝRALIK BAÐIÞ

6 Þubat 2023 merkezli deprem felaketi sonrasýnda toplumsal sorumluluðunu unutmayan Baykar, bölgeye yardým ekipleri gönderdi. 2 bin kiþilik konteyner kent kurdu. Birçok noktada açtýðý aþevleriyle depremzede vatandaþlarýmýza hizmet verdi. Bunun yanýnda Adýyaman, Hatay ve Kahramanmaraþ'ta depremzede vatandaþlarýmýza teslim edilmek üzere Baykar tarafýndan inþa edilen 1012 kalýcý konut projesi de hýzla devam ediyor. Deprem bölgesi ve Gazze'de zulüm altýnda var olma mücadelesi veren mazlum Filistin halkýna toplam 5 milyar TL'lik baðýþ yapýldý.

TEKNOFEST'ÝN EN BÜYÜK DESTEKÇÝSÝ

Baykar, bu baðýþlarýn yaný sýra dünyanýn en büyük havacýlýk, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in de en büyük destekçisi olarak öne çýkýyor. Toplam 140 paydaþla yürütülen TEKNOFEST'in tüm mali yükünün yarýsýný Baykar tek baþýna karþýlýyor.

ÝHRACAT LÝDERÝ

Baþlangýçtan bugüne tüm projelerini öz kaynaklarý ile yürüten Baykar, 2003 yýlýndaki ÝHA Ar-Ge sürecinin baþlangýcýndan itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yýllarýnda Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) verilerine göre savunma ve havacýlýk sektörünün ihracat lideri oldu. Savunma Sanayii Baþkanlýðý tarafýndan 2023'te de sektörün ihracat þampiyonu olduðu açýklanan Baykar, geçen yýl 1.8 milyar dolarlýk ihracat gerçekleþtirdi. Son yýllarda gelirlerinin yüzde 90'ýndan fazlasýný ihracattan elde eden Baykar, 2023'te savunma ve havacýlýk sektöründeki ihracatýn 3'te 1'ini tek baþýna yaptý.