''Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nýn eseri'' sözleriyle duyurdu: Bizler için gurur kaynaðý
ABONE OL
Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar olurken, ikinci sýrada Haluk Bayraktar yer aldý.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 2023 yýlýnda ödedikleri yýllýk gelir vergisinin Cumhuriyet tarihinin reel bazda rekor rakamý olduðunu belirterek, "Bu rekor sýfýrdan geliþtirdiðimiz iki teknolojik sistemin, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nýn eseridir." ifadesini kullandý.

Gelir Ýdaresi Baþkanlýðý, 2023 vergilendirme dönemine iliþkin yýllýk gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin deðerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini açýkladý.

Buna göre, en fazla gelir vergisi beyan eden mükellef listesinin ilk sýrasýndaki rekortmen Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar oldu. Bayraktar'a, 2023 yýlýnda 1 milyar 952 milyon 680 bin 474,13 lira vergi tahakkuk etti. Listedeki ikinci isim de 1 milyar 683 milyon 198 bin 305,27 lira ile Haluk Bayraktar oldu.

"VERGÝ ÖDEMEK VATANA HÝZMETÝN EN ÞEREFLÝ YOLLARINDAN BÝRÝ"

Haluk Bayraktar, konuya iliþkin X'teki paylaþýmýnda, vergi ödemenin sadece bir yükümlülük deðil, vatana hizmetin en þerefli yollarýndan biri olduðunu belirterek, "Bu kutsal görevi yerine getirmek, bizler için her zaman büyük bir sorumluluk ve gurur kaynaðý oldu. 2023 yýlýnda ödediðimiz yýllýk gelir vergisi, Cumhuriyet tarihimizin reel bazda rekor rakamýdýr. Bu baþarý çeyrek asýrlýk bir hayalin, azmin ve özverinin meyvesidir." ifadesini kullandý.

Bu rekorun sýfýrdan geliþtirdikleri iki teknolojik sistemin, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nýn eseri olduðunu vurgulayan Bayraktar, þunlarý kaydetti:

"Bu SÝHA'lar sadece 34 ülkeye ihraç edilmekle kalmadý, ayný zamanda Türk mühendisliðinin gücünü dünya sahnesinde gözler önüne serdi. 1986'da yola sadece bir matkapla çýktýk. Bu yolculukta tek amacýmýz vardý; baþarmak. Maddi kazanç için deðil, baþarmak için çalýþtýk. Hiç kredi kullanmadýk, devletten hibe, nakit destek, faiz desteði veya sipariþ garantisi almadýk. Bayraktar SÝHA'larýn ihracatýnda da devlet kredisi veya hibesi söz konusu olmadý. Tüm alýcý ülkeler kendi bütçeleriyle bu teknolojiyi edindi. Tüm baþarýlarýmýzý kendi öz kaynaklarýmýzla ve alýn terimizle elde ettik. Bugün gururla söyleyebiliriz ki rekor vergi ödemelerimizin kaynaðý sadece ve sadece bu iki sistemin ve bileþenlerinin ihracat gelirleridir. Baþka hiçbir gelir kaynaðýmýz olmadý."

"2023'TE SEKTÖR ÝHRACATININ ÜÇTE BÝRÝNÝ TEK BAÞIMIZA GERÇEKLEÞTÝRDÝK"

Bayraktar, yüksek teknolojiye tutkuyla odaklanarak ve asla pes etmeyerek bunu baþardýklarýný aktararak, "2004'te, Bayraktar Mini ÝHA için evini satarak AR-GE'ye yatýrým yapan babamýz Özdemir Bayraktar, o gün kar-zarar hesabý yapmadý. Çünkü o, bu teknolojinin sadece bir kývýlcým deðil, ülkemizin geleceðini aydýnlatacak bir meþale olacaðýný görmüþtü. Biz de onun bu vizyonunu miras aldýk. Tutuþturduðu kývýlcýmý alev alev yanan bir ateþe dönüþtürmek için çabaladýk." deðerlendirmesinde bulundu.

Bugün Baykar'ýn dünyanýn en büyük SÝHA ihracatçýsý ve üreticisi olduðuna dikkati çeken Bayraktar, þu ifadeleri kullandý:

"34 ülkeyle ihracat anlaþmamýz var. Baþlangýçtan bugüne gelirlerimizin yüzde 83'ü, son yýllardaki sözleþmelerimizin yüzde 97,5'i ihracattan. Son 3 yýldýr savunma ve havacýlýk ihracatýnda lideriz. 2023'te sektör ihracatýnýn üçte birini tek baþýmýza gerçekleþtirdik. Tüm sektörlerde ilk 10 ihracatçý arasýna girdik. 2023 deprem felaketinde 5 milyar liralýk yardým gerçekleþtirdik. Ayný yýl Baykar ve grup þirketleri olarak devlete 6.4 milyar lira vergi ödedik. Ayrýca, bunun haricinde Baykar'ýn ortaklarý olarak þahsi gelir vergilerimizle birlikte toplam 10 milyar liranýn üzerinde vergi ödemesi gerçekleþtirdik."

- "SEKTÖRÜMÜZ ÝÇÝN YENÝ PAZARLARIN AÇILMASINA ÖNCÜLÜK ETTÝK"

Bayraktar, geliþtirdikleri yüksek teknolojiye sahip SÝHA'larýn envantere girdiði 2014'ten 2024'e kadar kullanýldýðý her coðrafyada rüþtünü ispat ettiðini belirterek, "30 yýllýk Karabað iþgalinin sonlandýrýlmasýnda gurur veren bir rol aldý. Ülkemizin ve Asya'dan Afrika'ya birçok ülkenin terörle mücadelesinde önemli görevler üstlendi. AB ve NATO üyesi ülkelerin envanterlerine girdi." dedi.

Þimdi Bayraktar KIZILELMA ile yeni bir çaðýn kapýlarýný araladýklarýný vurgulayan Bayraktar, þunlarý kaydetti:

"Bu proje imkansýzý baþarma azmimizin yeni bir göstergesidir. AR-GE faaliyetlerine herhangi bir sipariþ garantisi ve geliþtirme desteði almadan baþladýk ve hala ayný þekilde devam ediyoruz. Dünya savunma sanayisinde bu modelle yürütülen benzeri bir AR-GE faaliyeti bulunmuyor. Baþarýmýz sadece Baykar ile sýnýrlý kalmadý. Ýhracatýmýzla birlikte yüzlerce alt yüklenici firmamýzýn ürünleri de dünya pazarlarýna açýldý. Bu sayede sadece kendi teknolojimizi deðil, ayný zamanda Türk savunma sanayisinin ürünlerini de uluslararasý arenaya taþýdýk. Sektörümüz için yeni pazarlarýn açýlmasýna öncülük ettik. Bu çabalarýmýz ülkemizin savunma sanayi ekosisteminin güçlenmesine ve global rekabet gücünün artmasýna önemli katkýlar saðladý. Böylece Milli Teknoloji Hamlesi sadece bir þirketin deðil, ülkemizin baþarý hikayesine dönüþtü. Bundan sonra da ülkemiz, milletimiz ve dostlarýmýz için baþarmaya, üretmeye ve katký sunmaya devam edeceðiz."

Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu

SÝHA ve TÝHA ihracatý baþarýsý vergi þampiyonluðu getirdi

  • bayraktar tb2
  • akýncý
  • haluk bayraktar
  • vergi rekrotmeni